imageimageimageimagesocial media links

Mogelijke bijverschijnselen van de gezondheidsproducten van Synofit met Groenlipmossel

Knowledge Advice Image right side

De gezondheidsproducten van Synofit met Groenlipmossel zijn zo natuurlijk mogelijk. Ze vallen in de categorie ‘voedingssupplementen’. Men zou verwachten dat bij een voedingssupplement hooguit een bijverschijnsel optreedt bij mensen die allergisch zijn voor één van de ingrediënten. Toch is dit niet altijd zo eenvoudig. We leggen het u uit in dit artikel.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing

Het eerste wat u kunt doen is de gebruiksaanwijzing goed doorlezen. Bijverschijnselen die bekend zijn, worden in de gebruiksaanwijzing weergegeven. Een uitleg over de meeste van die verschijnselen leest u hieronder.

Allergie voor weekdieren

Bij een allergie voor weekdieren kunnen al onze producten met Groenlipmossel doorgaans niet veilig gebruikt worden. Synofit maakt immers gebruik van de hele Groenlipmossel (GLMax®), waarbij ook de eiwitten behouden blijven. Er zullen dan bij een allergie duidelijke klachten optreden zoals diarree, obstipatie, misselijkheid, huiduitslag, jeuk of duizeligheid. Deze verschijnselen treden doorgaans al op binnen de eerste dagen van het gebruik.

Voor meer details verwijzen we graag naar het andere artikel over weekdierenallergie >>>

Curcumine en galstenen

Knowledge Advice Image right side

In de meeste gezondheidsproducten van Synofit met Groenlipmossel zit ook Curcumine. Curcumine is een mooie toevoeging met een werking voor de gewrichten1. Een neveneffect is dat Curcumine ook de galblaas helpt met samentrekken, wat op zichzelf gunstig is. Maar bij grote galstenen geeft dit voelbare klachten. Het advies is daarom om bij grote galstenen geen producten met Curcumine te gebruiken.

Voor meer details verwijzen we graag naar het andere artikel over galstenen >>>

Verschijnselen bij mensen met diabetes

Enkele klanten met diabetes merkten dat producten met vloeibare Groenlipmossel invloed kunnen hebben op de suikerspiegel in het bloed. Anderen met diabetes merkten daar helemaal niets van. Dit is dus nog onduidelijk, maar als u diabetes heeft, is het ons advies om dit (vooral in het begin) scherp in de gaten te houden.

Méér last van de gewrichten

Het komt ook wel eens voor dat iemand ervaart dat de conditie van de gewrichten tijdelijk achteruit gaat tijdens het gebruik van producten met Groenlipmossel. Men ervaart dan pijn en stijfheid in de gewrichten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling bij een product dat juist op het behoud van gezonde gewrichten is gericht! Toch hoeft dit niet een alarmerende ontwikkeling te zijn, integendeel zelfs. Lees hierover meer in het artikel over pijn bij Synofit >>>

Andere bekende bijverschijnselen

Sommige klanten melden misselijkheid vanwege de smaak van Synofit Groenlipmossel Vloeibaar. Als u daar ook last van heeft, kunt u beter overstappen naar Synofit Groenlipmossel Plus. Deze softgels lijken in samenstelling het meest op Synofit Groenlipmossel Vloeibaar, maar zijn bij het gebruik smaak- en geurloos.

Ook krijgen we door de toevoeging van Boswellia en Duivelsklauw aan Synofit Groenlipmossel Vloeibaar wel eens de melding dat dit zwaar op de maag ligt. Dat uit zich dan in brandend maagzuur, reflux vlak na inname en soms maagpijn. Dit kan ook opgelost worden door over te stappen op Synofit Groenlipmossel Plus. Sommigen willen toch graag Synofit Groenlipmossel Vloeibaar blijven gebruiken, omdat dit bepaalde voordelen heeft, en nemen dit dan bijvoorbeeld tijdens de maaltijd in. Of men gebruikt een kleine hoeveelheid magere zuivel (of iets anders met Calcium) bij Synofit Groenlipmossel Vloeibaar om het maagzuur iets te neutraliseren. Als de maagzuurklachten aanhouden, adviseren we u echter om helemaal te stoppen met Synofit Groenlipmossel Vloeibaar. Neem eventueel contact op met ons om de mogelijkheden verder door te spreken en voor persoonlijk advies.

Ik denk dat ik een ander bijverschijnsel ervaar dan beschreven…

Wanneer u iets heel anders ervaart, en denkt dat dit door het gebruik van een gezondheidsproduct van Synofit komt, dan is het raadzaam om even helemaal te stoppen met het product. Neemt de betreffende klacht dan af, en begint dit weer nadat u opnieuw begonnen bent met het gebruik, dan zou er wel eens een verband kunnen bestaan. Ook al kunnen we het niet altijd verklaren – iedereen zit weer anders in elkaar en kan dus een afwijkende ervaring hebben. Wij nemen uw verhaal dus altijd erg serieus. Belt u ons gerust even op als u er via deze methode zeker van bent dat een bepaald verschijnsel met het gebruik van een product van Synofit te maken heeft. Dat hoeft niet altijd een negatief verschijnsel te zijn, we horen ook geregeld ‘positieve bijkomstigheden’ van het gebruik van Synofit gezondheidsproducten.

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenKraakbeenTips
Verder lezen