imageimageimageimagesocial media links

Zo kiest u een kwalitatief gezondheidsproduct met Groenlipmossel

Waarom een artikel over kwaliteitsverschillen?

Knowledge Advice Image right side

Producten met vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad zijn de afgelopen tien jaar enorm populair geworden in Nederland. Synofit Groenlipmossel Vloeibaar was het eerste product dat deze ingrediënten als uitgebalanceerd combinatiesupplement én in vloeibare vorm introduceerde.

Het grote succes van deze formule bleef niet onopgemerkt bij andere fabrikanten. Het is dus niet zo vreemd dat er de afgelopen jaren meerdere andere producten met Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad in het schap met voedingssupplementen verschenen zijn.

Zo op het eerste gezicht is dat een goede ontwikkeling voor u als gebruiker. Het is altijd fijn als u de keuze heeft uit meerdere varianten en verschillende prijsklassen. Maar kunnen deze zich in kwalitatief opzicht ook meten met de originele vloeibare gezondheidsproducten van Synofit met GLMax® Groenlipmossel? In dit artikel geven we alle informatie die u nodig heeft om een goede, kwalitatieve keuze te maken.

Aanbod producten met Groenlipmossel is enorm

Op dit moment is er een groot aanbod van voedingssupplementen die Groenlipmossel bevatten. U kunt een potje met Groenlipmosseltabletten al vanaf 10 euro aanschaffen. Voor de Groenlipmosselproducten van Synofit zult u wat dieper in de buidel moeten tasten. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van de ingrediënten, het verwerkingsproces, de toedieningsvorm en de biologische beschikbaarheid.

Zo maakt Synofit als enige merk gebruik van GLMax®. Dit wordt gemaakt van 100% pure Groenlipmossel – de hele mossel dus, met al zijn unieke bestanddelen in de natuurlijke verhouding. Daarnaast wordt er in het gehele productieproces geen hitte gebruikt, zodat in GLMax® alle eiwitten en andere hittegevoelige ingrediënten intact blijven.

Dit in tegenstelling tot Groenlipmosselextract. Een Groenlipmosselextract maakt bijvoorbeeld gebruik van alleen de vetten, waar vervolgens geen eiwitten, glycosaminoglycanen, vitaminen en mineralen meer in zitten. Er bestaan ook Groenlipmossel poeders van bijvoorbeeld ontvette Groenlipmossel, waar alle vetzuren vooraf uit gehaald zijn.

Het onderscheid in kwaliteit begint trouwens al bij de kweek: alleen het allerbeste mosselzaad wordt voor GLMax® geselecteerd. De mosselen groeien vervolgens onder de meest ideale omstandigheden op. Uiteindelijk worden alleen de beste kwaliteit mosselen verwerkt tot GLMax®.

Wat maakt GLMax® bijzonder?

GLMax® Groenlipmossel is om meerdere redenen uniek in de wereld van voedingssupplementen. Voor alle details verwijzen we graag naar de informatiepagina over GLMax®.

Alles over GLMax® Groenlipmossel >>>

Complete Groenlipmossel

Synofit heeft dus een speciaal eigen procedé ontwikkeld om de hele mossel te verwerken in een homogene en stabiele vloeistof. Daarin zijn alle Omega 3-vetzuren, Furaanvetzuren en specifieke eiwitten aanwezig in dezelfde hoeveelheden en verhoudingen als in de originele Groenlipmossel in het water bij Nieuw-Zeeland. Bij dit proces wordt geen hitte gebruikt, zodat de bestanddelen onbeschadigd en krachtig blijven. U krijgt bij iedere inname de natuurlijke, optimale verhouding van deze bestanddelen binnen. 

Is ‘vloeibaar’ wel écht vloeibaar?

Veel imitatieproducten van andere merken, die op het eerste gezicht ook vloeibaar zijn, bevatten een Groenlipmosselpoeder dat een laag percentage Omega 3-vetzuren en Furaanvetzuren bevat. Dit wordt toegevoegd aan met verdikkingsmiddel (bijvoorbeeld Xanthaangom) verrijkt water. Hierdoor zakt het mosselpoeder niet naar de bodem, maar blijft het ‘hangen’, zonder zich te stabiliseren. Dit is hetzelfde als wanneer u een Groenlipmosseltablet oplost in een glas water, doorroert en direct opdrinkt. De hele Groenlipmossel zelf is bij deze producten dus niet vloeibaar gemaakt, wat wél het geval is bij GLMax®.

Producten van Synofit met vloeibare Groenlipmossel

De hele Groenlipmossel lijn van Synofit is geproduceerd met GLMax® Groenlipmossel. Dus op basis van de Groenlipmossel die écht vloeibaar is. Aan Synofit Groenlipmossel Basic is alleen Vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen toegevoegd als extra ingrediënt. Dit is dus verder een 100% Groenlipmossel product.

Synofit Groenlipmossel Regular, Groenlipmossel Plus en Groenlipmossel Vloeibaar zijn uitgebreidere formules met Curcumine, Zwarte bes-blad, of zelfs nog meer.

Ook bij de keuze van andere ingrediënten in onze formules staat kwaliteit én optimale biologische beschikbaarheid altijd voorop.

Curcumine: de kenmerken van een goede kwaliteit

Aan Synofit Groenlipmossel Regular, Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is naast Groenlipmossel ook Curcumine toegevoegd. Curcuminoïden zijn de waardevolle bestanddelen die aan de Geelwortel die karakteristieke geel-oranje kleur geven.

Percentage Curcuminoïden

De specerij Kurkuma in uw keukenkastje bevat echter slechts 2% Curcuminoïden. Daarom moet u bij het kopen van een gezondheidsproduct met Curcumine of Kurkuma er altijd op letten dat het om een extract met een noemenswaardig percentage Curcuminoïden gaat.

Gepatenteerde extracten bestaan soms wel voor 95 procent uit Curcuminoïden. Dat is de reden dat Synofit voor de genoemde producten gebruik maakt van Bio-CM100® Curcumine. Het extract van Bio-CM100® bestaat voor minimaal 95 procent uit Curcuminoïden.

Als een willekeurig ander gezondheidsproduct met Curcumine geen informatie vermeldt over het gekozen extract, is het goed om hier alert op te zijn en om hier navraag naar te doen: de kans is aanwezig dat het gebruikte extract dan maar een laag percentage Curcuminoïden bevat.

Opneembaarheid van Curcumine

Curcuminoïden hebben een dusdanige structuur dat ze de darmwand amper kunnen passeren. Ze worden dan via de natuurlijke weg weer snel uitgescheiden, zonder in het bloed terecht te komen. Het is dus belangrijk te weten hoe de opname van Curcumine in het bloed wordt geregeld.

Bij sommige producten van andere fabrikanten worden daar chemische bestanddelen voor gebruikt. Bij Bio-CM100® in de producten van Synofit wordt deze opname bevorderd door de natuurlijke etherische oliën (Turmeronen) uit de Geelwortel zelf. Dus niet op een chemische, maar op een natuurlijke manier.

helping text from link assets

Het is in deze grafiek duidelijk te zien dat Bio-CM100® beter opgenomen wordt in het bloed dan Curcumine met zwarte peper en lecithine.

Bron: Antony, B. et al. (2008) Indian Journal of Pharmaceutical Sciences 70;445-449.

Activiteit van Curcumine

Naast de opneembaarheid van de Curcuminoïden in het bloed is ook de activiteit daarná van groot belang. Na opname in het bloed is Bio-CM100® niet gebonden aan bijvoorbeeld glucuronide en dus vrij beschikbaar.

De Turmeronen uit de Geelwortel zorgen er bovendien voor dat de Curcuminoïden nog uren lang in het bloed blijven circuleren, omdat deze etherische olie ervoor zorgt dat de eenmaal opgenomen Curcuminoïden niet direct weer worden uitgescheiden. Dit is ook zichtbaar in de grafiek hierboven: Bio-CM100® is nog in hoge concentraties in het bloed aanwezig als het andere geteste preparaat met zwarte peper en lecithine al min of meer door het systeem is uitgescheiden. Voor een uitgebreidere uitleg hierover verwijzen we u graag naar het artikel over Curcumine met zwarte peper, zie de link hieronder.

Curcumine met zwarte peper

Wat zijn hiervan de voor- en nadelen?

Turmerosachariden: waardevolle toevoeging naast Curcumine

Turmerosachariden zijn bio-actieve polysachariden die samen met Curcumine een synergetische werking hebben. Dat betekent dat de werking van de combinatie beter is dan de som van de werking van de losse onderdelen. Deze combinatie noemen wij ‘Full Spectrum Curcumine’.

Turmerosachariden zijn dus niet hetzelfde als Bio-CM100® Curcumine, maar deze ingrediënten horen wel bij elkaar (ze komen samen voor in de Geelwortel) en ze versterken elkaar van nature. Full Spectrum Curcumine gebruiken wij alleen in de producten Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar.

Andere hoogwaardige ingrediënten

Ook de andere ingrediënten zijn met zorg gekozen. Zo bevatten Groenlipmossel Regular, Groenlipmossel Plus en Groenlipmossel Vloeibaar een Zwarte bes-blad extract dat SKAL-gecertificeerd is (biologisch keurmerk).

Aan Groenlipmossel Plus en Groenlipmossel Vloeibaar is verder Natief Collageen type II toegevoegd van Collavant n2®.

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is om nog een aantal redenen extra bijzonder en uniek. Wat meteen opvalt, is dat deze formule in drank-vorm verkrijgbaar is, voor een extra goede en snelle opname in het lichaam. Er is Duivelsklauw toegevoegd, evenals Boswellia met minimaal 10% AKBA. Het product is tenslotte gezoet met natuurlijke Steviolglycosiden (Stevia) en niet met calorierijke glucosestroop of chemische sucralose, wat we bij andere producenten van vloeibare Groenlipmosselproducten nog wel eens tegenkomen.

Samengevat: zo kiest u een hoogwaardig gezondheidsproduct met Groenlipmossel

Bij het vergelijken van Groenlipmosselproducten zou u – naast de prijs – naar de onderstaande criteria kunnen kijken:

  1. Kies voor vloeibaar (drank of softgels met daarin vloeistof)

  2. Let er bij vloeibare producten op dat de Groenlipmossel écht vloeibaar is, wat gekenmerkt wordt door de afwezigheid van verdikkingsmiddelen zoals xanthaangom 

  3. Kies voor de hele Groenlipmossel (zoals GLMax®), dus bij voorkeur geen Groenlipmosselpoeder, Groenlipmosselolie of Groenlipmosselextract

  4. Kies bij producten met Curcumine voor een goede, biologisch beschikbare vorm (zoals Bio-CM100®) die ook ná opname actief in het lichaam is én niet per ommegaande weer uitgescheiden wordt

  5. Kies voor een 100% natuurlijk product zonder chemische toevoegingen, zoals polysorbaat, natriumhydroxide, cyclodextrine, etc.

  6. Kies voor natuurlijke zoetstoffen (Stevia) en vermijd suikers en chemische zoetstoffen, zoals glucosestroop of sucralose

Heeft u nog vragen?

Stel ze direct aan ons Care Team.

Kan ik Synofit kopen in een echte winkel?

Veel mensen vragen zich af of de gezondheidsproducten van Synofit ook bij fysieke winkels verkrijgbaar zijn.

Dit is het geval! Synofit is verkrijgbaar bij winkels van DA, Vitaminstore en Gezond & Wel. Ook een selectie van Etos-winkels en tientallen zelfstandige drogisten, reformhuizen, apotheken en andere gezondheidswinkels hebben Synofit-producten in de schappen staan. 

Bij Kruidvat en Holland & Barrett (voormalig De Tuinen) is Synofit helaas niet verkrijgbaar. 

Voor verkrijgbaarheid van Synofit gezondheidsproducten in uw eigen regio adviseren we om in de winkelzoeker te kijken. 

Zoek een winkel in de buurt

Er zijn alleen al in Nederland meer dan 1200 locaties waar producten van Synofit verkocht worden. Bekijk de mogelijkheden in de buurt!

Naar de winkelzoeker >>>

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenKraakbeen
Verder lezen