imageimageimageimagesocial media links

Onzuivere huid met puistjes: wat kan de Synofit Skin Care betekenen?

Een onzuivere huid met puistjes: bijna iedereen heeft hier tijdens sommige periodes in het leven last van. Maar waardoor ontstaat dit, en hoe kan je een onzuivere huid behandelen?

Hoe krijg je puistjes?

De huid bevat kleine kliertjes die talg aanmaken, dit zijn talgkliertjes. Talg houdt de huid soepel en is nodig om het vocht in de huid vast te houden. Maar wanneer de productie van talg te hoog is, raakt het kliertje verstopt. Wanneer een verstopt kliertje gaat ontsteken, dan ontstaat er een puistje. In de puberteit is de productie van talg onder invloed van hormonen verhoogd. Daarom komen puistjes het vaakst voor in de leeftijd van 15-25 jaar. Ook tijdens een zwangerschap waarin veel hormoonveranderingen plaatsvinden kan een onzuivere huid ontstaan. Aanleg speelt ook een rol bij het ontstaan van puistjes.

Onzuivere huid aanpakken

Een belangrijk advies in de aanpak van een onzuivere huid is om je huid met rust te laten. Veel aan je gezicht zitten en puistjes uitknijpen zal de klachten verergeren. Reinig je huid in de ochtend en de avond met een milde cleanser om ophoping van talg en dode huidcellen zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik altijd een milde reiniger om te voorkomen dat de huid nog meer talg gaat produceren door te sterke reiniging. Bij veel klachten is ons advies om een huisarts te bezoeken.

Wat doet de Skin Care bij puistjes?

Synofit Skin Care bevat Tea Tree olie, wat gebruikt kan worden bij puistjes. Ons advies: op de gereinigde huid een puistje aan te stippen met een klein beetje Skin Care. 

Veelgehoorde toepassing van de Skin Care bij de onzuivere huid:

  • Een opkomend puistje aanstippen met de crème

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
HuidTips
Verder lezen