Gepubliceerd op 22 November, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Blijf bewegen met Synofit, ook in de winter!

Juist als het koud, glibberig of nat is buiten, komen we in de verleiding om maar stil in onze stoel te wachten tot het buiten weer warmer wordt. Maar denkt u alstublieft om de gewrichten, ook al gebruikt u al jaren de gewrichtsproducten van Synofit: rust roest!

De invloed van kou op de gewrichten

Knowledge Advice Image right side

Ook in de winter is het van belang dat u in beweging blijft. Sommige mensen merken dat hun gewrichten bij koud weer helemaal stram worden. Anderen hebben hier niet zo’n last van, maar merken dit juist bij een hogere luchtvochtigheid.

Hier is wel eens onderzoek naar gedaan, maar een wetenschappelijke relatie tussen de buitentemperatuur of luchtvochtigheid met de conditie van de gewrichten is tot dusver nog niet aangetoond. Sommige wetenschappers denken dat door warmte de doorbloeding beter wordt, en dat daardoor sommige mensen zich in de zomer aanzienlijk beter voelen dan in de winter.

Bewegen in de winter

Hoe het ook zij: in de aankomende periode van vorst en mogelijke sneeuwval en gladheid is het zeer aan te raden om toch in beweging te blijven. Probeert u binnenshuis eens meer te bewegen, of bezoek bijvoorbeeld wekelijks een sportschool of een zwembad waar de temperatuur aangenamer is.

U hoeft zich niet te overvragen: Het is niet nodig om buiten adem te raken of erg te zweten. ‘Gewoon’ minimaal een halfuur per dag rustig bewegen is voldoende.

En wanneer de eerste echte sneeuwval daar is: trek goed schoeisel aan en geniet van een heerlijke, verfrissende winterwandeling. Dat doet een mens goed!

Lees hier onze tips om meer te bewegen

Gepubliceerd op 22 November, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen