Gepubliceerd op 23 October, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Tips voor blije botten

Gezonde botten vormen de basis van een sterk lichaam. Ze bieden niet alleen structuur en ondersteuning, maar zijn ook onmisbaar als het gaat om bescherming van interne organen en het behoud van mobiliteit. Terwijl veel mensen zich richten op het versterken van hun spieren en het verbeteren van hun cardiovasculaire gezondheid, wordt de gezondheid van botten vaak over het hoofd gezien. Daarom hier een pleidooi voor extra aandacht voor uw botten: het is echt belangrijk om voor uw botten te zorgen op alle leeftijden.

Hieronder vindt u enkele tips om uw botten zo sterk en gezond mogelijk te houden!

Waarom is extra aandacht voor de botten zo belangrijk?

Het weefsel in onze botten is dynamisch, wat betekent dat er gedurende het hele leven weefsel wordt opgebouwd en afgebouwd. Vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd. Daarmee verhoogt de kans op osteoporose, vooral bij vrouwen.

Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden. Bijvoorbeeld door goed naar uw voeding te kijken (weet u bijvoorbeeld of uw voeding genoeg vitamine D en/of vitamine K bevat?), of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

We hebben hier een aantal tips voor u zodat u zelf wat extra aandacht aan uw botgezondheid kunt besteden.

Knowledge Advice Image right side

1. Voed uw botten

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor het behoud van gezonde botten. Zorg ervoor dat u voldoende mineraalrijke voedingsmiddelen consumeert, zoals zuivelproducten, bladgroenten, peulvruchten en noten. Daarnaast is vitamine D van cruciaal belang voor de opname van Calcium. Vergeet niet om voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren en verrijkte zuivelproducten op te nemen in uw dieet.

2. Blijf actief

Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen gunstig voor uw spieren, maar ook voor de botten. Activiteiten zoals wandelen, joggen, dansen en gewichtheffen helpen bij het stimuleren van de botaanmaak en het behoud van de botdichtheid. Probeer minstens 150 minuten matig intensieve activiteit per week te bereiken, naast spierversterkende activiteiten op twee of meer dagen.

Knowledge Advice Image right side

3. Vermijd slechte gewoonten

Het is geen verrassing dat roken en overmatig alcoholgebruik schadelijk zijn voor de algehele gezondheid. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is dat deze gewoonten ook een negatieve invloed hebben op de botgezondheid.

Roken kan de botdichtheid verminderen, terwijl overmatig alcoholgebruik kan leiden tot een verhoogd risico op botverlies en osteoporose.

Knowledge Advice Image right side

4. Voer regelmatig controles uit

Naarmate u ouder wordt, is het van cruciaal belang om regelmatig de botgezondheid te laten controleren. Overleg met uw zorgverlener over het uitvoeren van botdichtheidsmetingen en het evalueren van het algehele risico op osteoporose en botbreuken.

Vroege detectie kan helpen bij het nemen van preventieve maatregelen en het opstellen van een passend behandelplan, indien nodig.

Knowledge Advice Image right side

5. Zorg voor een veilige omgeving

Wat uw leeftijd ook is, het is altijd essentieel om uw omgeving veilig te houden, zodat u het risico op vallen en botbreuken kunt minimaliseren.

Zorg bijvoorbeeld voor goede verlichting, verwijder obstakels en installeer handgrepen en antislipmatten in risicovolle ruimtes, zoals de badkamer.

Ondersteun uw botten met Synofit

Het behoud van sterke en gezonde botten is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Door een combinatie van een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, gezonde gewoonten en regelmatige controles kunt u ervoor zorgen dat uw botten u levenslang ondersteunen. Vergeet niet dat preventie de sleutel is, dus begin vandaag nog met het implementeren van deze eenvoudige maar effectieve tips voor een betere botgezondheid en voeg Synofit Calcium Plus toe aan uw dagelijkse routine.

Synofit Calcium Plus

Deze formule is ideaal voor personen die gericht de botten willen ondersteunen. Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd. Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden.

Synofit Calcium Plus bevat onder andere calcium uit een plantaardige bron (rode alg) met magnesium, vitamine D en vitamine K.

Advies: gebruik twee Synofit Calcium Plus softgels per dag. 

Knowledge Advice Image left side

Gepubliceerd op 23 October, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
BottenTips
Verder lezen