Gepubliceerd op 24 October, 2021
imageimageimageimagesocial media links

6 herfst tips voor uw gewrichten

Knowledge Advice Image right side

Overal herfstkleuren!

De herfst is niet meer te missen: vurige kleuren in de bomen, blaadjes vliegen in het rond en paddenstoelen schieten de grond uit. Voor velen een geliefd seizoen waarbij genieten in de natuur centraal staat.

Toch heeft niet iedereen hier positieve gevoelens bij. De dagen worden korter, het wordt buiten kouder en de gewrichten voelen strammer aan. Dat laatste komt door de buitentemperatuur en luchtvochtigheid: dat kan invloed hebben op de doorbloeding van de spieren rond de gewrichten.

Invloed luchtdruk

Ook de luchtdruk speelt een rol. Als de luchtdruk buiten daalt, is er minder atmosferische druk rond de gewrichten. Daardoor zwellen de gewrichten op. Bij sommige mensen verergeren daardoor gewrichtsklachten zoals stijfheid en pijn.

Hoe maakt u uw gewrichten winterklaar?

Een goede voorbereiding is het halve werkt! Synofit heeft 6 tips voor u.

Tip 1: kies voor warme kleding

Een extra laag kleding is een weldaad voor gewrichten die meer aandacht nodig hebben. Of kies bijvoorbeeld voor materiaal dat goed isoleert, zoals echte wol.

Knowledge Advice Image right side

Tip 2: verzorg de gewrichten uitwendig met olie of gel

Er zijn verschillende oliën en gels verkrijgbaar die de gewrichten uitwendig verzorgen.

Een olie is vooral geschikt om de gewrichten mee te masseren.

Een gel, zoals Synofit Joint Care, heeft lokaal een verwarmend effect en helpt bij de plaatselijke doorbloeding. Bij de meeste mensen geeft zo’n gel een snel, overtuigend resultaat.

Tip 3: overwinteren in een ander land

Sommige gepensioneerden vertrekken in de wintermaanden naar een gebied met een zonnig, droog klimaat. Behalve dat dit op zichzelf al een aangename vakantie is, worden de gewrichten hier ook vrolijk van.

Tip 4: blijf bewegen

Het blijft in het najaar onverminderd belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Dus echt minimaal een halfuur per dag. Wanneer u stil zit, zal de doorbloeding alleen maar verslechteren, waardoor uw ledematen in toenemende mate stijf kunnen worden.

In de herfst kunt u er nog goed op uit om buitenshuis te bewegen: een wandeling in het bos, een extra rondje met de hond, genieten van de laatste zonnestralen in een park, … Tussen haakjes: gebruikt u de Ommetje app nog van de Hersenstichting? Dit is een goede extra motivator om dat dagelijkse rondje écht te blijven volhouden!

Knowledge Advice Image right side

Wanneer het echt koud en nat is (of glad), kunt u zoeken naar manieren om binnenshuis te blijven bewegen. Denk aan een hometrainer, extra traplopen of intensief het huishouden doen.

Tip 5: warm ze op

Warmtebronnen zoals een warm bad, een kruik of een apparaat met infrarood kunnen de doorbloeding verbeteren. Dit voelt natuurlijk aangenaam aan. Maar wist u dat u daarmee ook de stijfheid in de gewrichten kunt tegengaan?

Tip 6: geef ze een boost met Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Het is altijd een goed idee om zo nu en dan een flinke investering te doen in de gezondheid van de gewrichten. Dat geldt vooral aan het begin van de winter. Met vitale gewrichten bent u immers eerder geneigd om inderdaad die extra beweging te (blijven) pakken of om nog een verre vakantie te boeken. Laat uw gewrichten merken dat u om ze geeft en help ze een handje om gezond en soepel de winter door te komen!

De Synofit Groenlipmossel Vloeibaar voordeelverpakking is ideaal om uw gewrichten weer even een enorme boost te geven. Ook als u misschien gebruikelijk 5 ml per dag gebruikt, is het een prima plan om zo nu en dan tijdelijk 10 ml per dag te gebruiken.

Gepubliceerd op 24 October, 2021
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
TipsGewrichten
Verder lezen