Gepubliceerd op 11 February, 2021
imageimageimageimagesocial media links

Loop een ommetje met het Synofit Team

Knowledge Advice Image right side

De Hersenstichting heeft onlangs een gratis app ontwikkeld om mensen in beweging te krijgen. En met succes!

Binnen korte tijd is deze app razend populair geworden in Nederland. Het idee is dat je elke dag een ommetje wandelt van minimaal 20 minuten. Daarmee worden punten verdiend, en op een ranglijst in de app is zichtbaar welke deelnemers er ingehaald zijn / bijna ingehaald worden. Deze competitie werkt erg motiverend!

Ook zijn er extra punten te verdienen door bijvoorbeeld extra vroeg op de dag het ommetje te lopen. Of door je resultaten te delen met bekenden.

Wandel mee met het Synofit Team

Het Synofit Team is deze week enthousiast begonnen met het maken van ommetjes. Samen bewegen is leuk! En omdat het virtueel is, is het volledig conform de huidige maatregelen uit te voeren.

Doet u ook mee? Download op https://hersenstichting.nl/ommetje de app voor uw smartphone. Gebruik de code (MPWFW) bij het aanmelden en sluit u daarmee aan bij “Syno Care Team”.

Wie doen er mee van het Synofit Team:

René (Rene Synofit), Evelien (Evelien Synofit), Vincent (VdeBreet), Anne Jan (annejan88), Rieneke (Rieneke Synofit), Berna (Berna Synofit), Siska (Siska7211), Jose (Jose Synofit), Sabine (Sabine Synofit)

Op de Over ons-pagina kunt u zien welke gezichten er bij deze namen horen. Wie gaat u als eerste inhalen?

Enkele veelgestelde vragen over de app

Waarom duurt een ommetje 20 minuten?

De Gezondheidsraad adviseert om per week minimaal 2,5 uur matig intensief te bewegen. Dat gebeurt als de hartslag stijgt en de ademhaling sneller en dieper wordt tijdens de beweging.

Een ommetje van 20 minuten heeft al bewezen positieve effecten op de gezondheid. Met de app wil de Hersenstichting mensen stimuleren om meer te bewegen en zo te werken aan gezondere hersenen. Daarnaast verhoogt regelmatige lichaamsbeweging de weerstand, productiviteit en creativiteit. Ook vermindert het stress en zorgt het voor een betere stemming.

Ik zit al in een team. Kan ik in meerdere teams deelnemen?

Wat goed dat u al zo fanatiek bezig bent!

Ja, het is mogelijk om in meerdere teams deel te nemen. In team beheer, op de overzichtspagina, kunt u zien in welke teams u deelneemt en aanhaken bij bestaande teams. Zo kunt u de competitie in meerdere teams tegelijk aangaan.

Zo treedt u toe tot het Syno Care Team:

  • Overzichtspagina: klik op ‘Team beheer’

  • Klik op ‘Team toetreden’

Vul de code MPWFW in en tik op ‘Opslaan’

Hoeveel punten verdien ik met een ommetje?

Voor elk ommetje van minimaal 20 minuten krijgt u 5 punten. Voor het tweede ommetje van de dag krijgt u nog 1 extra punt.

Ook zijn er punten te verdienen met de medailles (te vinden op het beginscherm). Per dag kunt u een maximum aantal punten per onderdeel verdienen:

Voor een ommetje dat u vóór 9.00 uur ’s ochtends loopt, krijgt u 3 extra punten.

Voor een ommetje van minimaal 750 meter krijgt u 4 extra punten. Hiervoor moet u wel de app toestemming geven om uw locatie te volgen.

Voor het delen van de app met bekenden krijgt u per dag maximaal driemaal 2 extra punten. Hierdoor kunt u ook mensen bijhouden of zelfs inhalen als het wandelen bijvoorbeeld een keer niet gaat.

Ik ben niet zo vitaal. Heeft het dan wel zin om met deze competitie te starten?

Als u vitaal genoeg bent om met enige regelmaat 20 minuten aaneengesloten te wandelen, dan kunt u meedoen. Het tempo of de afstand die u in die 20 minuten aflegt, is niet het belangrijkste! U krijgt gewoon uw punten. Ook kunt u punten verdienen door medailles te behalen, bijvoorbeeld door de app te delen met bekenden.

Kost de app geld?

Nee de app is gratis te downloaden in de appstore. 

Hoe zit het met de privacy?

De gegevens van iedereen die zich registreert om ommetjes te lopen, worden door de Hersenstichting anoniem bewaard op een beveiligde server. Alleen als iemand toestemming geeft, door dit aan te vinken in de app, wordt aan de Hersenstichting toestemming verleend om via de mail informatie te sturen.

Kan Synofit mijn resultaten zien?

Het leuke van de ranglijst is dat mensen van elkaar kunnen zien wat de voortgang is. De mensen van het Synofit Team hebben een herkenbare gebruikersnaam gekozen, zodat u in de ranglijst kunt zien welke deelnemers van het Synofit Team zijn. Wij zien dat ook van elkaar, en oh, wat zijn sommigen fanatiek!

Als u het leuk vindt om in de ranglijst door ons herkend te worden, dan kunt u bij het kiezen van uw gebruikersnaam (direct bij het aanmaken van een account) het beste uw echte naam kiezen.

Als u liever anoniem blijft in de ranglijst, kiest u voor iets anoniems of bijvoorbeeld een leuke nickname met een hint naar het Syno-product dat u gebruikt. Wat dacht u van Airflow Power, Groenlipmossel lover, Curcumientje, Cardio Walker of Synopet Hondje?

Meer veelgestelde vragen kunt u vinden op de website van de Hersenstichting, evenals de mogelijkheid om aan deze stichting te doneren.

Gepubliceerd op 11 February, 2021
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen