Gepubliceerd op 20 September, 2021
imageimageimageimagesocial media links

Kwaliteit tot in de details

Recent worden er ook in Nederland producten teruggeroepen uit de winkels omdat er teveel ethyleenoxide (EtOx) in zou zitten. Ethyleenoxide is een bestrijdingsmiddel dat op gewassen, zoals gember, kurkuma of sesam, wordt gespoten om ervoor te zorgen dat het goed geconserveerd wordt tijdens langdurige transporten.

Knowledge Advice Image right side

Europese aandacht in 2020

De kwestie met ethyleenoxide kwam onder de aandacht in 2020 toen er een enorme terugroepactie (een zgn. recall) van producten met sesam was. Veel voedingsmiddelen zijn sindsdien teruggeroepen in Nederland en Europa, vanwege een te hoge concentratie van ethyleenoxide. Het gebruik van deze stof is trouwens niet toegestaan binnen de Europese Unie. De stof is niet direct schadelijk voor de gezondheid, maar kan bij langdurige consumptie mogelijk wel risico’s met zich meebrengen.

Bio-CM100® niet verontreinigd

De curcumine die Synofit gebruikt (Bio-CM100®), is van een unieke hoge kwaliteit. Gezien de huidige onrust in de samenleving, hebben wij een extra check in het laboratorium gedaan. Daarom weet u het bij ons echt helemaal zeker: de curcumine van Synofit voldoet aan alle kwaliteitseisen en bevat GEEN ethyleenoxide.

Bekijk onze gezondheidsproducten met curcumine:

Gepubliceerd op 20 September, 2021
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
StudiesGewrichten
Verder lezen