Sterke knieën? Zo doet u dat!
Ontdek de complexe "schokdempers" die zorgen voor stabiliteit.
Een van de grootste en meest complexe gewrichten in uw lichaam is uw knie. Ontworpen om te buigen én strekken, biedt het zowel stabiliteit als bewegingsvrijheid. Bovendien dragen uw knieën het grootste deel van uw lichaamsgewicht. Wist u dat bij elke stap die u zet, uw knieën krachten moeten opvangen die tot wel vijf keer uw lichaamsgewicht kunnen zijn? Het wordt hoog tijd om wat aandacht aan deze bijzondere gewrichten te besteden!
In deze blog gaan we dieper in op de knie, de mogelijke uitdagingen die het met zich meebrengt, en delen we waardevolle tips om uw knieën in topconditie te houden met Synofit.

Een korte kennismaking met de knie
De knie, dat schijnbaar eenvoudige gewricht in onze benen, is eigenlijk best ingewikkeld. Het bestaat uit verschillende delen, zoals botten, pezen, kraakbeen, spieren, slijmbeurzen en gewrichtsbanden.
Uw knie werkt samen met uw dijbeen (het bovenbeen) en scheenbeen (het onderbeen) om u in staat te stellen te lopen, te springen, te draaien en andere bewegingen te maken. Dit geeft u niet alleen de vrijheid om te bewegen, maar zorgt ook voor stabiliteit van uw lichaam.
Wat interessant is aan de knie, zijn de 'schokdempers' die men menisci noemt (enkelvoud: meniscus). Dit zijn kleine, halvemaanvormige stukjes kraakbeen die zich tussen het dijbeen en scheenbeen bevinden. Ze werken als natuurlijke kussentjes en zorgen ervoor dat het gewicht dat op uw knie rust, gelijkmatig wordt verdeeld, zodat uw kraakbeen beter intact blijft.

Complex, maar belangrijk
Hoe sterk uw knieën ook lijken te zijn, ze hebben ook hun grenzen. Onze knieën zijn ontworpen voor beweging en dragen ons lichaamsgewicht met gemak. Maar bij herhaalde overbelasting, zoals intensieve sportbeoefening of een zwaar beroep, kan slijtage op jonge leeftijd al beginnen. Hetzelfde geldt als we ouder worden: knieproblemen kunnen zomaar de kop opsteken, zelfs als we altijd actief zijn geweest.
De knie is dus een kwetsbaar en slijtage-gevoelig gewricht. Het is daarom van belang om uw knieën preventief zo sterk mogelijk te houden. Goed ontwikkelde spieren rondom het kniegewricht dragen bij aan soepel bewegen en bieden tevens de nodige stabiliteit, waardoor u zich zekerder voelt tijdens activiteiten.
Maar hoe kunt u sterke knieën behouden?

Beweging
Het zal u niet verbazen: regelmatig trainen en specifieke oefeningen om uw kniespieren te versterken, zijn essentieel voor het behoud of de opbouw van sterke knieën. Squats, lunges, of bijvoorbeeld staan op één been zijn uitstekende keuzes, maar denk ook aan activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen of aquarobics.
Belangrijk om te weten: zelfs als u ongemak in uw knieën ervaart, kunt u nog steeds blijven bewegen (uiteraard met goede technieken en eventueel met begeleiding van een gezondheidsprofessional). Een goede warming-up is cruciaal, net als het correct uitvoeren van oefeningen. Als u twijfelt, is het verstandig om ondersteuning of advies te zoeken bij een gespecialiseerde sportschool.
Goed om te weten: leer allebei uw knieën kennen! Ze zijn namelijk niet precies hetzelfde; bijna iedereen heeft een sterker én een wat minder sterk been, waardoor er een disbalans kan ontstaan.
Tenslotte: probeer te zorgen voor een goede houding en een gezond gewicht. Bij overgewicht raken de knieën sneller overbelast.

Ondersteuning door Synofit
Synofit Groenlipmossel Plus kan een waardevolle ondersteuning bieden voor uw gewrichten1 tijdens activiteiten.
De combinatie van Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad is in korte tijd erg populair geworden in Nederland. Curcumine staat erom bekend de gewrichten1 te ondersteunen. Door dagelijks Synofit Groenlipmossel Plus in te nemen, geeft u uw gewrichten1 de benodigde voedingsstoffen om gezond en sterk te blijven, zodat u optimaal kunt genieten van al uw actieve bezigheden.
Gebruik 3 softgels per dag.
Bekijk Synofit Groenlipmossel Plus >>>
1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende

Talentvolle triatlonatleet Tristan Olij tekent sponsorcontract met Synofit
Triatlonatleet Tristan Olij wordt sinds kort gesponsord door Synofit. De talentvolle 18-jarige sporter uit Winkel (Noord-Holland) werd verleden jaar opgenomen in het Regionaal Triatlon Centrum in Alkmaar en heeft bovendien een NOC*NSF-beloftestatus verkregen.

2018 is alweer bijna voorbij…
Deze laatste dagen van het jaar kijken we als vanzelf achterom. Wat heeft 2018 ons gebracht? Wat (of wie) is ons ontvallen? Was het een mooi jaar, of zijn we juist blij dat er eindelijk een nieuw jaar voor ons ligt? Dat zal voor iedere lezer van onze nieuwsbrief en blog weer anders liggen. Waar de ene persoon vervuld wordt met melancholie of verdriet, zal bij een ander de diepe dankbaarheid en vreugde overheersen.

De hoogtepunten van 2019
2019 was in meerdere opzichten een spannend jaar. Zo begonnen we met een BTW-verhoging, schreef dr. William Cortvriendt in januari al dat goede voornemens voor het nieuwe jaar niet werken en kwamen er allerlei roerige berichten in het nieuws over interacties van medicijnen met Curcumine en ontoelaatbare hoeveelheden lood in producten met kurkuma.