Gepubliceerd op 19 March, 2020
imageimageimageimagesocial media links

Actueel: tips om thuis te bewegen. Met oefeningen!

helping text from link assets

Hoe lang moet ik minimaal bewegen?

Het is erg belangrijk om elke dag minimaal 30 minuten ‘matig intensief’ te bewegen. Dit brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee: lichaamsbeweging versterkt niet alleen de spieren, maar ook het immuunsysteem

U hoeft niet per se 30 minuten achter elkaar te bewegen, het kan ook worden verdeeld in 3 blokken van elk 10 minuten. Heeft u een hometrainer of een ander handig oefenapparaat in huis? Maak daar dan zeker in deze periode dankbaar gebruik van. Naast een dagelijkse beweging van 30 minuten, kunt u ook aan krachttraining doen. Vooral wanneer u langer binnenshuis verblijft, is het belangrijk om bijvoorbeeld elke week een uur zo’n extra training te doen. Dit houdt uw spieren sterk, zodat de kracht in de armen en benen behouden blijft. Op de langere termijn maakt dit het bewegen voor u gemakkelijker. En daardoor blijft u langer vitaal!

Enkele beweeg-ideeën

De ramen zemen, stofzuigen, de trap een paar keer op- en aflopen, tuinieren, dweilen, … de mogelijkheden om te bewegen in en om het huis zijn eindeloos. Toch kan het ook fijn zijn om even een blokje om te lopen, zo lang dat mag met de gegeven maatregelen. Of fietsen: in Duitsland wordt dat expliciet aanbevolen, omdat fietsers altijd voldoende afstand bewaren tot elkaar. Als u tot een risicogroep behoort, is het goed om een ‘rustig’ moment te kiezen, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg.

Houdt u niet van ‘doelloos’ rondlopen? Schrijf dan eens wat kaartjes voor mensen die een bemoediging kunnen gebruiken, en post er elke dag één. Zet daarbij meteen de app Ommetje aan en scoor uw dagelijkse punten!

Kortom: Probeer voor elke dag een activiteit te bedenken die in uw situatie haalbaar is én waarbij u even lekker beweegt. Lukt dit niet? Kijk dan eens naar de volgende oefeningen.

5 oefeningen voor u!

De volgende oefeningen trainen uw spieren, evenwicht en coördinatie. U kunt ze thuis doen, eventueel op een fitnessmat.

1. Versterk de dijen

Knowledge Advice Image right side

2. Versterk de buikspieren

Knowledge Advice Image left side

3. Verbeter uw beenspieren en balans

Knowledge Advice Image right side

4. Versterk de rugspieren

Knowledge Advice Image left side

5. Versterk de armen, schouders en borst

Knowledge Advice Image right side

Gepubliceerd op 19 March, 2020
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen