Gepubliceerd op 23 April, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Knowledge Advice Image right side

Waarom wandelen zo'n goed idee is

Wandelen is een van de meest eenvoudige en toegankelijke manieren om te bewegen. Het heeft ook nog eens veel voordelen voor uw lichamelijke én geestelijke gezondheid. U heeft er weinig voor nodig, u hoeft geen rekening te houden met de tijden van de sportschool… Geen wonder dat wandelen zo populair is, ook na de coronatijd is dat zo gebleven!

Waarom is wandelen eigenlijk zo goed? We zetten het op een rijtje voor u.

1. Het is goed voor de fysieke gezondheid

Wandelen is een hele goede manier om aan uw dagelijkse dosis lichaamsbeweging te komen. Regelmatig wandelen kan helpen om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, om de botten en spieren te versterken en zelfs om uw immuunsysteem te stimuleren.

2. Lager risico op chronische ziekten

Wandelen wordt geassocieerd met een verlaagd risico op verschillende chronische ziekten, waaronder type 2 diabetes, bepaalde vormen van kanker en neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer.

Knowledge Advice Image right side

3. Wandelen heeft een positief effect op uw mentale gezondheid

Wandelen kan helpen om stress te verminderen, uw stemming te verbeteren en u energieker te voelen. Daarnaast kan wandelen in de natuur een gevoel van rust en kalmte geven. Lees hier meer over de voordelen van wandelen.

4. U kunt nieuwe sociale contacten opdoen

Wandelen kan een sociale activiteit zijn. Door samen te wandelen, kunt u tijd doorbrengen met vrienden en familie, of nieuwe mensen ontmoeten. Zo zijn er waarschijnlijk bij u in de buurt wel verschillende wandelgroepen. Samen wandelen is gezellig, het kan extra motiverend zijn om dan regelmatig te blíjven wandelen.

Knowledge Advice Image right side

5. Wandelen is een toegankelijke vorm van lichaamsbeweging

Wandelen vereist geen speciale uitrusting en kan overal worden gedaan. U kunt wandelen in uw eigen buurt, in een natuurgebied, in het bos of op het strand. Wel kan het fijn zijn om het uzelf comfortabel te maken met fijne wandelschoenen.

6. Een wandeling na de maaltijd helpt om de bloedsuikerspiegel te reguleren

Onderzoek heeft aangetoond dat een wandeling van 15 minuten na het eten kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en om de spijsvertering te verbeteren.

Kortom: zomaar eens een wandeling maken is de moeite waard om te proberen!

Optimaal voor de botten

Synofit Calcium Plus is een uitgebreide botformule voor personen die gericht de botten willen ondersteunen.

Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer botweefsel afgebroken dan opgebouwd. De afbraak en opbouw van botten heeft veel te maken met ons bewegingspatroon. Wandelen is erg goed voor de botten!

Knowledge Advice Image right side

Het is daarnaast vanzelfsprekend van groot belang dat de botten qua bouwstoffen niets tekort komen. Het is daarom aan te raden om een bottensupplement te gebruiken als u bijvoorbeeld weet dat uw voeding weinig calcium en/of vitamine D bevat, of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

Gebruik 2 Synofit Calcium Plus softgels per dag.

Gepubliceerd op 23 April, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
BottenTips
Verder lezen