back button
Vitamine C
ingredient image

Wat is vitamine C en waar wordt het voor gebruikt?

Iedereen weet dat vitamine C belangrijk is voor het immuunsysteem en een goede weerstand. Maar dat is niet het enige. Vitamine C is daarnaast ook belangrijk voor het behoud van sterk kraakbeen, gezonde botten, tanden, een mooie huid, het zenuwstelsel, de energievoorziening en voor de bloedvaten.

Deze vitamine is een antioxidant en beschermt het lichaam (samen met vitamine E) tegen vrije radicalen, die een rol spelen bij veroudering. Verder bevordert vitamine C de opname van ijzer en is het gunstig voor soepele aderen. Vitamine C lost op in water. Een andere naam voor deze vitamine is ascorbinezuur. 

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C wordt grotendeels uit de voeding gehaald. Groente, fruit en aardappels zijn belangrijke voedingsbronnen van vitamine C. In één sinaasappel zit gemiddeld 51 milligram vitamine C, in een rode paprika is dat 150 milligram en in 100 gram aardappelen 9 milligram.

Volwassenen hebben volgens het Voedingscentrum per dag 75 milligram vitamine C nodig. Bij een gezond voedingspatroon wordt deze hoeveelheid ruimschoots bereikt. Wel wordt vitamine C gemakkelijk afgebroken bij verhitting. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk te kiezen voor voedingsbronnen van vitamine C die niet verhit worden (fruit, rauwe groenten). Ook is het aan te raden om bij het koken zo min mogelijk water te gebruiken, vanwege de water-oplosbaarheid van de vitamine. Als u de te koken stukken zo groot mogelijk houdt, beperkt u tevens de hoeveelheid vitamine C die met het kookvocht wordt afgegoten.

Op zoek naar een echte vitamine C-boost? Volgens verschillende bronnen zijn rode/gele paprika, kiwi, guave, broccoli, papaja, peterselie, witlof en rozenbottel de meest indrukwekkende bronnen van vitamine C.

Vitamine C en kraakbeen

Synofit Groenlipmossel Basic, Synofit Groenlipmossel Regular, Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar bevatten vitamine C, wat helpt bij de instandhouding van gezond kraakbeen. Dat komt omdat vitamine C een rol speelt bij de vorming van collageen. Collageen is een belangrijk bestanddeel van kraakbeen, maar ook van botten, tanden, huid, bloedvaten en andere weefsels. De EFSA (Europese wetgever omtrent voedsel en veiligheid) heeft daarom de gezondheidsclaim goedgekeurd dat vitamine C bijdraagt aan het behoud van gezond kraakbeen.

In deze producten met Groenlipmossel wordt vitamine C samen met vitamine E gebruikt. Vitamine C werkt namelijk als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in een actieve, werkende vorm.

Vitamine C en bloedvaten

Vitamine C is van belang voor de bloedvaten en het is gunstig voor soepele aderen. Dit komt doordat vitamine C goed is voor de vorming van collageen, dat een belangrijk bestanddeel is van bloedvaten. Synofit Cardio Care, ons voedingssupplement voor hart en bloedvaten, bevat daarom ook vitamine C.

Gezondheidsproduct met vitamine C voor het kraakbeen: Synofit Groenlipmossel Basic

Bent u een sporter? Synofit Groenlipmossel Basic is ideaal om optimaal te trainen, sporten en presteren.

Deze formule is ideaal als u sportief bent en graag een gezondheidsproduct wilt gebruiken om uw kraakbeen te ondersteunen. Ook is het een ideale aanvulling op uw voeding wanneer u in het dagelijks leven bijvoorbeeld weinig vis eet.

De basis van dit gezondheidsproduct bestaat al langer in ons assortiment, en is ook favoriet onder mensen die vanwege medicijngebruik of galstenen geen producten met curcumine kunnen nemen.

Gezondheidsproduct met vitamine C voor het kraakbeen en curcumine voor het behoud van soepele gewrichten1: Synofit Groenlipmossel Regular

Bent u (nog) actief en vitaal? Synofit Groenlipmossel Regular is optimaal voor iedereen die actief en vitaal in het leven staat.

Deze formule is ideaal als u actief bent en (nog) vitaal, maar toch uw gewrichten soepel wilt houden. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijk zwaar beroep of vanwege een prominente rol van het bewegingsapparaat in uw familiehistorie.

De basis van dit gezondheidsproduct is al jarenlang gewild in Nederland.

Gezondheidsproduct met vitamine C voor het kraakbeen en curcumine voor de gewrichtsfunctie1: Synofit Groenlipmossel Plus

Vraagt uw bewegingsapparaat steeds meer aandacht? Synofit Groenlipmossel Plus geeft extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden.

De basis van deze formule is al jarenlang zeer populair in Nederland. Recent is natief collageen aan de formule toegevoegd. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Plus is uniek.

Gezondheidsproduct met vitamine C voor het kraakbeen en curcumine voor de gewrichtsfunctie1: Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Vraagt uw bewegingsapparaat dagelijks aandacht? Synofit Groenlipmossel Vloeibaar geeft maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Met extra aandacht voor uw gewrichten1.

De basis van deze formule is al 12 jaar leidend op het gebied van vloeibare groenlipmossel producten. Recent zijn natief collageen en duivelsklauw aan de formule toegevoegd voor dé optimale ervaring. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is uniek.

Gezondheidsproduct met vitamine C voor de bloedvaten: Synofit Cardio Care

Wilt u het cholesterolgehalte verantwoord houden en de hartgezondheid ondersteunen? Synofit Cardio Care is optimaal voor wie extra ondersteuning zoekt voor het hart en cholesterolgehalte in combinatie met een gezonde levensstijl.

Deze softgels bevatten de omega 3-vetzuren EPA en DHA voor het hart2 en witte berk-blad voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte1. Verder bevat deze formule Bergavit40, zwarte knoflook, chroom, vitamine C, vitamine D3, rode gist rijst (met nog 2,96 mg monacoline K) en co-enzym Q10.

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende 2 Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA