Unieke kwaliteit

Vitamine C: voor het behoud van gezond kraakbeen

Wat is Vitamine C?

Vitamine C (ook wel ascorbinezuur genoemd) is een wateroplosbare vitamine. Iedereen weet dat deze vitamine belangrijk is voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Wie een griepje voelt opkomen, grijpt al gauw naar een extra stuk fruit, kiest voor vitaminerijke groente of neemt een supplement met Vitamine C.
Vitamine C is daarnaast belangrijk voor gezonde botten, tanden, huid, zenuwstelsel, energievoorziening en bloedvaten. Deze vitamine is een antioxidant en beschermt het lichaam (samen met Vitamine E) tegen vrije radicalen, die een rol spelen bij veroudering. Verder bevordert Vitamine C de opname van ijzer en helpt het bij het behoud van gezond kraakbeen.

Bronnen van Vitamine C

Vitamine C wordt grotendeels uit de voeding gehaald. Groente, fruit en aardappels zijn belangrijke voedingsbronnen van Vitamine C. In één sinaasappel zit gemiddeld 51 milligram Vitamine C, in een rode paprika is dat 150 milligram en in 100 gram aardappelen 9 milligram. Volwassenen hebben volgens het Voedingscentrum per dag 75 milligram Vitamine C nodig. Bij een gezond voedingspatroon wordt deze hoeveelheid ruimschoots bereikt. Wel wordt Vitamine C gemakkelijk afgebroken bij verhitting. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk te kiezen voor voedingsbronnen van Vitamine C die niet verhit worden (fruit, rauwe groenten). Ook is het aan te raden om bij het koken zo min mogelijk water te gebruiken, vanwege de water-oplosbaarheid van de vitamine. 

Als u de te koken stukken zo groot mogelijk houdt, beperkt u tevens de hoeveelheid Vitamine C die met het kookvocht wordt afgegoten.

Op zoek naar een echte Vitamine C-boost? Volgens verschillende bronnen zijn rode/gele paprika, kiwi, guave, broccoli, papaja, peterselie, witlof en rozenbottel de meest indrukwekkende bronnen van Vitamine C.

Vitamine C en kraakbeen

Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit GLM Plus bevatten Vitamine C, wat helpt bij de instandhouding van gezond kraakbeen. Dat komt omdat Vitamine C een rol speelt bij de vorming van collageen. Collageen is een belangrijk bestanddeel van kraakbeen, maar ook van botten, tanden, huid, bloedvaten en andere weefsels. De EFSA (Europese wetgever omtrent voedsel en veiligheid) heeft de gezondheidsclaim goedgekeurd dat Vitamine C bijdraagt aan het behoud van gezond kraakbeen.

Vitamine C en Vitamine E

In Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit GLM Plus wordt Vitamine C samen met Vitamine E gebruikt. Vitamine C werkt namelijk als antioxidant voor Vitamine E en brengt deze weer in een actieve, werkende vorm.

Bestel Synofit Premium Plus met o.a. Vitamine C

Synofit Premium Plus bevat 58,8 mg Vitamine C per 10 ml en 51,0 mg Vitamine C per 3 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Premium Plus: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Turmerosachariden, Vitamine E en Vitamine D3.

Bestel Synofit Medium Plus met o.a. Vitamine C

Synofit Medium Plus bevat 48 mg Vitamine C per 3 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Medium Plus: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad en Vitamine E.

Bestel Synofit GLM Plus met o.a. Vitamine C

Synofit GLM Plus bevat 40 mg Vitamine C per 2 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit GLM Plus: GLMax® vloeibare Groenlipmossel en Vitamine E.