Vitamine C: voor het behoud van gezond kraakbeen

Wat is Vitamine C?

Vitamine C (ook wel ascorbinezuur genoemd) is een wateroplosbare vitamine. Iedereen weet dat deze vitamine belangrijk is voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Wie een griepje voelt opkomen, grijpt al gauw naar een extra stuk fruit, kiest voor vitaminerijke groente of neemt een supplement met Vitamine C.
Vitamine C is daarnaast belangrijk voor gezonde botten, tanden, huid, zenuwstelsel, energievoorziening en bloedvaten. Deze vitamine is een antioxidant en beschermt het lichaam (samen met Vitamine E) tegen vrije radicalen, die een rol spelen bij veroudering. Verder bevordert Vitamine C de opname van ijzer en helpt het bij het behoud van gezond kraakbeen.

Bronnen van Vitamine C

Vitamine C wordt grotendeels uit de voeding gehaald. Groente, fruit en aardappels zijn belangrijke voedingsbronnen van Vitamine C. In één sinaasappel zit gemiddeld 51 milligram Vitamine C, in een rode paprika is dat 150 milligram en in 100 gram aardappelen 9 milligram. Volwassenen hebben volgens het Voedingscentrum per dag 75 milligram Vitamine C nodig. Bij een gezond voedingspatroon wordt deze hoeveelheid ruimschoots bereikt.

Wel wordt Vitamine C gemakkelijk afgebroken bij verhitting. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk te kiezen voor voedingsbronnen van Vitamine C die niet verhit worden (fruit, rauwe groenten). Ook is het aan te raden om bij het koken zo min mogelijk water te gebruiken, vanwege de water-oplosbaarheid van de vitamine. Als u de te koken stukken zo groot mogelijk houdt, beperkt u tevens de hoeveelheid Vitamine C die met het kookvocht wordt afgegoten.
Op zoek naar een echte Vitamine C-boost? Volgens verschillende bronnen zijn rode/gele paprika, kiwi, guave, broccoli, papaja, peterselie, witlof en rozenbottel de meest indrukwekkende bronnen van Vitamine C.

Vitamine C en kraakbeen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C, wat helpt bij de instandhouding van gezond kraakbeen. Dat komt omdat Vitamine C een rol speelt bij de vorming van collageen. Collageen is een belangrijk bestanddeel van kraakbeen, maar ook van botten, tanden, huid en andere weefsels. Daarom heeft de EFSA (Europese wetgever omtrent voedsel en veiligheid) de gezondheidsclaim goedgekeurd dat Vitamine C bijdraagt aan het behoud van gezond kraakbeen (bron). Niet alleen in de gewrichten is kraakbeen aanwezig, maar bijvoorbeeld ook in de oren, neus en luchtpijp. Vitamine C helpt dus bij de vorming van collageen, om vervolgens ook al deze belangrijke weefsels gezond te houden.

Bestel nu Synofit Premium Vloeibaar of Capsules met Vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen

Synofit Premium Vloeibaar bevat verder: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, BCM-95® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Vitamine E en Vitamine D3. Synofit Premium Capsules bevat alleen geen Boswellia.

Bestel nu SynoCare Cardio

Aan SynoCare Cardio is vitamine C toegevoegd. Deze vitamine draagt bij aan de vorming van collageen. Dit is van belang voor de bloedvaten en is gunstig voor soepele aderen.

Bestel nu Synofit Basic Capsules met Vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen

Synofit Basic Capsules bevatten verder: GLMax® vloeibare Groenlipmossel en Vitamine E

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 8,94 uit 10 met 3.379 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Officiële Synofit shop
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Top service & garantie
  • Antwoord op al uw vragen over Synofit via e-mail of telefoon
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen van onze klanten. Lees ze hier en vind antwoorden!

Gratis Synofit brochure

Gratis Synofit brochure

Betaalwijzen

Verzendwijze

Nieuw: kies voor PakjeGemak en haal uw pakket op bij een postkantoor in de buurt.

Verzendkosten

* Bij bestellingen tot € 25 betaalt u € 5,50 mee aan de verzendkosten. Bij bestellingen vanaf € 25 is de verzending voor u kostenloos, mits de levering plaatsvindt in Nederland. Verzendkosten naar het buitenland worden doorberekend aan de klant. Voor brochures hoeft u nooit verzendkosten te betalen.

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is GMP+ gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium bevat Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit Magnium bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2 en Vitamine D3