Vitamine C: voor het behoud van gezond kraakbeen

Wat is Vitamine C?

Vitamine C (ook wel ascorbinezuur genoemd) is een wateroplosbare vitamine. Iedereen weet dat deze vitamine belangrijk is voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Wie een griepje voelt opkomen, grijpt al gauw naar een extra stuk fruit, kiest voor vitaminerijke groente of neemt een supplement met Vitamine C.
Vitamine C is daarnaast belangrijk voor gezonde botten, tanden, huid, zenuwstelsel, energievoorziening en bloedvaten. Deze vitamine is een antioxidant en beschermt het lichaam (samen met Vitamine E) tegen vrije radicalen, die een rol spelen bij veroudering. Verder bevordert Vitamine C de opname van ijzer en helpt het bij het behoud van gezond kraakbeen.

Bronnen van Vitamine C

Vitamine C wordt grotendeels uit de voeding gehaald. Groente, fruit en aardappels zijn belangrijke voedingsbronnen van Vitamine C. In één sinaasappel zit gemiddeld 51 milligram Vitamine C, in een rode paprika is dat 150 milligram en in 100 gram aardappelen 9 milligram. Volwassenen hebben volgens het Voedingscentrum per dag 75 milligram Vitamine C nodig. Bij een gezond voedingspatroon wordt deze hoeveelheid ruimschoots bereikt.

Wel wordt Vitamine C gemakkelijk afgebroken bij verhitting. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk te kiezen voor voedingsbronnen van Vitamine C die niet verhit worden (fruit, rauwe groenten). Ook is het aan te raden om bij het koken zo min mogelijk water te gebruiken, vanwege de water-oplosbaarheid van de vitamine. Als u de te koken stukken zo groot mogelijk houdt, beperkt u tevens de hoeveelheid Vitamine C die met het kookvocht wordt afgegoten.
Op zoek naar een echte Vitamine C-boost? Volgens verschillende bronnen zijn rode/gele paprika, kiwi, guave, broccoli, papaja, peterselie, witlof en rozenbottel de meest indrukwekkende bronnen van Vitamine C.

Vitamine C en kraakbeen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C, wat helpt bij de instandhouding van gezond kraakbeen. Dat komt omdat Vitamine C een rol speelt bij de vorming van collageen. Collageen is een belangrijk bestanddeel van kraakbeen, maar ook van botten, tanden, huid, bloedvaten en andere weefsels. De EFSA (Europese wetgever omtrent voedsel en veiligheid) heeft de gezondheidsclaim goedgekeurd dat Vitamine C bijdraagt aan het behoud van gezond kraakbeen.

Vitamine C en Vitamine E

In Synofit Premium en Synofit Basic wordt Vitamine C samen met Vitamine E gebruikt. Vitamine C werkt namelijk als antioxidant voor Vitamine E en brengt deze weer in een actieve, werkende vorm.

Bestel Synofit Premium met o.a. Vitamine C

Synofit Premium bevat 58,8 mg Vitamine C per 10 ml en 51,0 mg Vitamine C per 3 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Premium, dé vloeibare kuur voor maximale gewrichtsverzorging: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Turmerosachariden, Vitamine E en Vitamine D3.

Bestel Synofit Basic met o.a. Vitamine C

Synofit Basic bevat 60 mg Vitamine C per 3 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Basic, de capsules met een vloeibare gewrichtenkuur: GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad en Vitamine E.

Hitteplan Synofit

Let op: Producten die momenteel besteld worden, worden in verband met de verwachte hitte later verzonden. Zo garanderen we dat de producten tijdens deze hittegolf het niet ‘te warm krijgen’ bij de vervoerder.
Heeft u de producten voor een bepaalde datum nodig? Neem dan even contact op met het Care Team: 036 – 763 03 50.

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,14 uit 10 met 7.472 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan