imageimageimageimagesocial media links
Knowledge Advice Image right side

Allergenen in Synofit

Als u intolerant bent voor een bepaalde stof, dan is het verstandig om hier goed op te letten bij het gebruiken van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Want een allergische reactie is niet alleen vervelend, het kan in sommige situaties ook gevaarlijk zijn.

In dit artikel vertellen we u alles over de allergenen in de producten van Synofit.

Allergenen in voedingsmiddelen

Er zijn veertien allergenen die verplicht op de verpakkingen moeten worden weergegeven wanneer zij in een voedingsmiddel verwerkt zijn. Dat betreft: vis, gluten, soja, ei, melk, schaaldieren, noten, weekdieren, pinda’s, sesamzaad, lupine, selderij, mosterd en zwaveldioxide.

In alle producten van Synofit met 'Groenlipmossel' in de naam is de Groenlipmossel verwerkt: een weekdier. Daarom ziet u weekdieren op de verpakkingen van Synofit Groenlipmossel Basic, Synofit Groenlipmossel Regular, Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar bij de ingrediënten vet gedrukt staan.

Let op: Op sommige websites wordt de Groenlipmossel onterecht aangeduid als schaaldier, maar het betreft dus een weekdier!

Als u allergisch bent voor mosselen (of voor weekdieren in het algemeen), dan is het raadzaam om het artikel over de allergie voor mosselen ook te lezen.

Algemeen is het belangrijk om te weten dat mensen die ervaring hebben met een heftige allergische reactie (bewusteloosheid, shock) bij het eten van bepaalde week- of schaaldieren, geadviseerd worden om Synofit Groenlipmossel Basic, Synofit Groenlipmossel Regular, Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Groenlipmossel Vloeibaar vanwege dit risico in ieder geval niet zomaar in te nemen.

Zit er vis in de softgels?

Wie de verpakking van de Synofit softgels goed bestudeerd heeft, ziet dat er ook vis vetgedrukt op staat. De capsuleschil van de softgels is namelijk voor een deel gemaakt van gelatine die afkomstig is van vis (huid). We verwachten niet dat iemand specifiek voor die visgelatine allergisch zal zijn, maar voor de zekerheid hebben we dit toch zo duidelijk aangegeven.

Verder is het goed om te weten dat er visolie in de Synofit Groenlipmossel Plus en Synofit Cardio Care softgels zit als draagstof.

De andere elf hierboven genoemde allergenen zijn niet verwerkt in de producten van Synofit.

Is Synofit wel echt gluten- en lactosevrij?

Wanneer er in een product geen gluten of melk verwerkt wordt, hoef je als producent deze allergenen niet op de etiketten weer te geven bij de ingrediënten. Maar dat sluit niet uit dat er in sommige fabrieken een kruisbesmetting plaatsvindt, bijvoorbeeld als er bij de productie van andere producten gewerkt wordt met deze stoffen.

Op de locatie waar de producten van Synofit gemaakt worden, is dit niet het geval.

Om helemaal zeker te zijn of Synofit glutenvrij en lactosevrij is, hebben we toch een laboratoriumbepaling laten doen.

Knowledge Advice Image left side

Gluten in Synofit

Daaruit bleek dat alle producten van Synofit minder dan 5 milligram gluten per kilogram product bevatten. Dat betekent eigenlijk dat het niet te detecteren was – en dat we de producten van Synofit officieel glutenvrij mogen noemen (zie bron beneden deze blog).

Lactose in Synofit

Hieronder vindt u per product wat de gemeten waarde is:

  • Synofit Groenlipmossel Vloeibaar: minder dan 40 milligram lactose per kilogram

  • Synofit Groenlipmossel Plus: minder dan 200 milligram lactose per kilogram

  • Synofit Groenlipmossel Regular: 33 mg lactose per kilogram

  • Synofit Calcium Plus: 60 milligram lactose per kilogram

  • Synofit Curcumine Plus: minder dan 200 milligram lactose per kilogram

  • Synofit Cardio Care: minder dan 500 milligram lactose per kilogram

De meeste mensen met een lactose-intolerantie kunnen een dosis van 12 gram (12.000 milligram) lactose goed verdragen. Voor hen zijn deze producten van Synofit dus zeker te gebruiken.

Mensen met galactosemie kunnen veel minder lactose verdragen. Vastgesteld is dat volwassenen met galactosemie maximaal 25 milligram lactose per 100 kcal voedsel kunnen verdragen (zie bron beneden deze blog).

Voor de producten van Synofit hebben we dit omgerekend:

  • Synofit Groenlipmossel Vloeibaar bevat minder dan 10,2 milligram lactose per 100 kcal

  • Synofit Groenlipmossel Plus bevat minder dan 3,9 milligram lactose per 100 kcal

  • Synofit Groenlipmossel Regular bevat 0,7 milligram lactose per 100 kcal

  • Synofit Calcium Plus bevat 1,5 milligram lactose per 100 kcal

Hieruit kunnen we dus concluderen dat ook voor mensen met galactosemie deze producten van Synofit echt veilig te gebruiken zijn. Daarom kunnen we ook de claim lactosevrij op de verpakkingen vermelden.

Allergenen in Joint Care

Omdat Synofit Joint Care uitsluitend voor uitwendig gebruik is, kunnen de meeste mensen met een allergie voor weekdieren gerust de gel (die ook Groenlipmossel bevat) gebruiken. We adviseren daarmee alleen op te passen bij de ogen, bij wondjes en bij beschadigingen in de huid.

De parfum in de gel bevat wel een aantal allergenen die voor sommige mensen bij uitwendig gebruik tot huidreacties leiden. Deze staan vermeld onder de ingrediënten. Als u dus weet dat uw huid voor een bepaalde stof intolerant is, lees deze ingrediëntenlijst dan nauwkeurig door voordat u begint met het gebruik van Synofit Joint Care.

Allergenen in Skin Care

Synofit Skin Care bevat eveneens een aantal allergenen die voor sommige mensen een huidallergeen zijn. Bij de ingrediënten kunt u de allergenen van Skin Care bekijken.

Bronnen

Europese wet waarin bepaald is dat een product ‘glutenvrij’ mag heten wanneer het minder dan 20 milligram gluten per kilogram product bevat.

Wetenschappelijke onderbouwing voor de lactose-drempelwaarde in voeding (EFSA).

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Studies
Verder lezen