imageimageimageimagesocial media links

Vijf keer gezond houden van hart en bloedvaten

Voor het menselijk lichaam is het erg belangrijk dat hart en bloedvaten goed functioneren. Gelukkig heeft u hier zelf ook invloed op. In dit artikel bespreken we vijf manieren om te werken aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten.

1. Rook niet

Dit klinkt wellicht als een open deur: rook niet wanneer u goed voor uw hart- en bloedvaten wilt zorgen. Toch is dit erg belangrijk om te noemen. Roken heeft veel invloed op het hart en de bloedvaten. Niet roken is dus de eerste winst in het gezond houden van hart en bloedvaten.

2. Pas op met suiker

De laatste jaren wordt meer en meer duidelijk dat het goed is om te letten op de inname van suikers voor het gezond houden van hart en bloedvaten. Hoe het precies werkt, weten we nog niet. Maar we weten wel dat de inname niet te hoog mag zijn. De WHO (World Health Organization) adviseert aan vrouwen om maximaal vijf theelepels suiker per dag te nemen, en aan mannen negen theelepels. Dit is wel een erg lage hoeveelheid. Ter illustratie: in een blikje cola zitten al negen theelepels suiker.

Het Voedingscentrum geeft aan dat op basis van 2000 kilocalorieën per dag 90 gram suiker gegeten mag worden, dat zijn 18 theelepels suiker. Deze richtlijn is iets realistischer om te houden. Al met al is het dus geen overbodige luxe om op te passen met suiker! Let vooral op met koekjes, snoepjes, frisdrank en kant- en klare sauzen. Dit zijn grote bronnen van suiker. Lees ook over gezonde voeding voor hart en vaten en uw bloedsuikerspiegel stabiel houden.

3. Let op uw cholesterol

Goede cholesterolwaarden zijn van belang voor het gezond functioneren van hart en bloedvaten. Het cholesterol mag niet te hoog, en niet te laag zijn. Voor het goed houden van het cholesterol is het van belang om niet teveel verzadigde vetzuren te eten. Eet liever onverzadigde vetzuren. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in noten, vette vis of olijfolie. Lees meer over cholesterol in voeding. Een voedingssupplement met Witte berk-blad en Zwarte knoflook kan ook bijdragen aan het behoud van een goede cholesterolspiegel.

4. Beweeg!

Beweging is niet alleen goed voor de gewrichten en botten, het is ook goed voor het hart en de bloedvaten! Door te bewegen gaat uw conditie vooruit en voelt u zich fitter. Beweging heeft een goede invloed op de bloeddruk en het cholesterol. Daarom is het belangrijk om regelmatig van de bank te komen om iets actiefs te doen. Het is beter om meerdere dagen per week wat korter te bewegen, dan één keer per week een lange tijd achter elkaar. Als richtlijn kunt u aanhouden om vijf dagen per week minimaal een half uur te bewegen.

5. Ga goed om met stress

Veel stress is niet goed voor het hart en de bloedvaten. Tijdens een stressvolle periode zult u waarschijnlijk minder goed op uw levensstijl letten. Stress heeft invloed op de bloeddruk en de cholesterolspiegel. Het is daarom belangrijk om signalen van stress op tijd te herkennen en tijd te nemen voor ontspanning. Denk ook aan het hiervoor genoemde punt: beweging. Bewegen draagt er ook aan bij om op een goede manier om te gaan met stress. Door op deze vijf punten te letten, werkt u aan het gezond houden van uw hart en bloedvaten!

Bent u op zoek naar extra ondersteuning voor uw hart en bloedvaten? Probeer dan eens ons product voor voor het behoud van een verantwoord cholesterol- en bloedsuikergehalte: Synofit Cardio Care.

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
HartTips
Verder lezen