imageimageimageimagesocial media links

Pijn in de gewrichten door Synofit?

Het komt wel eens voor dat een nieuwe gebruiker van een gezondheidsproduct voor gewrichten in het begin (tijdelijk) een verslechtering van de conditie van de gewrichten ervaart. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en het roept weleens vragen op. Dit verschijnsel hebben we bij de betreffende producten in de gebruiksaanwijzing dan ook opgenomen onder de mogelijke bijverschijnselen bij het gebruik.

Knowledge Advice Image right side

Wat voor verschijnselen horen daar bij?

Bij een verslechtering van de conditie van de gewrichten kunt u denken aan pijn in de gewrichtenstijve gewrichten en het hebben van moeite bij het bewegen. Bij het gebruik van een gezondheidsproduct voor de verzorging van uw gewrichten zou u zoiets natuurlijk niet verwachten! Dat vraagt dus om een toelichting.

Moet ik mij er zorgen om maken?

We kunnen u gelukkig geruststellen: in bijna alle gevallen is dit een tijdelijk verschijnsel, dat binnen enkele dagen tot maximaal vier weken normaliseert. Vaak is het zelfs een voorbode van uiteindelijke tevredenheid over het gezondheidsproduct. We denken dat dit komt door een soort ‘over-reactie’: de gewrichten voelen zich aangesproken door de formule van het gezondheidsproduct, en beginnen dan eerst juist klachten te vertonen. Vervolgens ‘went’ het lichaam aan de nieuwe stoffen en zullen deze klachten weer verdwijnen.

Wanneer moet ik me wél zorgen gaan maken?

Wanneer de verslechtering van de conditie van de gewrichten langer dan vier weken aanhoudt, of zodanig is dat het niet te dragen is, dan heeft u misschien een verhoogde gevoeligheid (dat is iets anders dan een allergie!) voor de ingrediënten van de formules. We adviseren u dan om te stoppen met het gebruik tot de situatie zich normaliseert. Vervolgens kunt u eventueel weer starten met het gebruik, maar dan met een lagere dosering. Dat zal dan in uw situatie beter zijn. Tot nu toe was deze aanpak steeds dé oplossing bij dit soms zeker vervelende bijverschijnsel, dat gelukkig niet zo vaak voorkomt.

Heeft u er ervaring mee en wilt u erover praten? Neem dan even contact op met het Synofit Care Team.

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenTips
Verder lezen