Gepubliceerd op 03 October, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Waarom is bewegen extra belangrijk als u ouder wordt?

Voor veel mensen komt er een bepaald moment dat bewegen niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend gaat als we altijd gewend waren. Stijve spieren bij het opstaan, een blessure die minder makkelijk overgaat, sneller pijn na het sporten of een stevige wandeling. We moeten eraan geloven: we worden ouder!

Juist dan is het extra belangrijk om in beweging te blijven. In dit artikel leest u waarom. Alvast ter geruststelling: bewegen hoeft niet altijd intens te zijn om de voordelen ervan te kunnen voelen. Er zijn veel verschillende manieren waarop u kunt bewegen, dus er is altijd wel iets dat bij u past!

Knowledge Advice Image right side

Bewegen is goed voor de hersenen

Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de hersenfunctie en cognitieve prestaties bij oudere volwassenen verbetert. Bovendien heeft onderzoek fysieke activiteit gekoppeld aan een verminderd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Knowledge Advice Image right side

Bewegen is goed voor de mentale gezondheid

Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op het ontwikkelen van depressie en angst vermindert.

Lichaamsbeweging kan ook helpen om ons humeur te verbeteren en ons gevoel van welzijn te vergroten.

Knowledge Advice Image right side

Bewegen versterkt uw kraakbeen en botten

Regelmatig bewegen heeft een positief effect op het kraakbeen. Wanneer u te weinig beweegt, wordt kraakbeen dunner, waardoor u op de langere termijn last kunt krijgen van uw gewrichten.

Met regelmatig wandelen, aquajoggen of fietsen (of andere vormen van beweging) belast u eveneens uw botten. Dat stimuleert de vorming van nieuwe botmassa, zodat uw botten sterker worden. 

Knowledge Advice Image right side

Bewegen verhoogt de weerstand

Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging er voor zorgt dat u dat u minder kans heeft op griep en verkoudheid. Kortom: u wordt minder snel ziek. 

Lichamelijke activiteit is niet alleen belangrijk voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor ons mentale en emotionele welzijn. Naarmate we ouder worden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat we voldoende bewegen om ons lichaam en onze geest in topvorm te houden.

Samen bewegen? Dat is een nog beter idee! Samen wandelen, fietsen of sporten motiveert en stimuleert om het vol te houden. En het is nog gezellig ook! 

Synofit Calcium Plus

Deze formule is ideaal voor personen die gericht de botten willen ondersteunen. Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd. Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden.

Synofit Calcium Plus bevat onder andere calcium uit een plantaardige bron (rode alg) met magnesium, vitamine D en vitamine K.

Advies: gebruik twee Synofit Calcium Plus softgels per dag. 

Knowledge Advice Image left side

Gepubliceerd op 03 October, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
TipsSpierenGewrichtenBotten
Verder lezen