Gepubliceerd op 03 April, 2017
imageimageimageimagesocial media links

Vitamine D en Calcium kunnen jaarlijks 200.000 botbreuken in Europa voorkomen

In een nieuwsbrief van Supplementinfo.nl werd een opvallend bericht gedeeld, dat wij graag aan u doorgeven. Supplementinfo.nl is een onderdeel van de NPN, een vereniging die zich ervoor inzet dat u als consument kunt beschikken over een verantwoord aanbod van veilige, werkzame voedingssupplementen, voorzien van adequate informatie.

Het bericht:

Calcium en vitamine D voor grote besparing in zorg

Knowledge Advice Image right side

Suppletie en verrijking van levensmiddelen met vitamine D en calcium kunnen jaarlijks 200.000 botbreuken in Europa voorkomen, wat neerkomt op een besparing van bijna €4 miljard. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Frost & Sullivan. Voor elke euro die wordt uitgegeven aan voedingssupplementen en verrijkte levensmiddelen, wordt er €3,47 bespaard!

Voedingstoffen zoals vitamine D en calcium zijn dus niet alleen essentieel voor het lichaam, maar ook voor kostenbesparing in de gezondheidszorg.

Supplement van het jaar

Vitamine D was eerder al uitgeroepen tot het Supplement van het jaar. Hoewel Vitamine D een bredere werking heeft dan alleen voor de botten, wordt het belang van voldoende Vitamine D-suppletie hiermee wel extra onderstreept. Als tweede eindigde Magnesium: ook een supplement met een brede toepassing, waaronder tevens voor de botten.

Calcium, Vitamine D, Magnesium…

Dat zijn drie belangrijke ingrediënten van Synofit Calcium Plus. Voor onze unieke vloeibare bottenformule gebruiken we geen ‘standaard’ Calcium uit gesteente, maar van een plantaardige bron: Calcium uit de Rode alg. Vitamine D speelt een rol bij de Calciumhuishouding. Magnesium is tevens goed voor het behoud van sterke botten. Ook bevat Synofit Calcium Plus Vitamine K2: een iets minder bekende vitamine die een rol speelt bij de daadwerkelijke opname van mineralen, zoals Calcium, in het botweefsel.

Bron

U kunt het brononderzoek van Frost & Sullivan online inzien.

Gepubliceerd op 03 April, 2017
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
BottenStudies
Verder lezen