Gepubliceerd op 06 September, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Hoe bereid ik me voor op de herfst?

Handige tips om fit & ontspannen de herfst in te gaan

Knowledge Advice Image right side

De herfst lijkt nog ver weg, met de tropische start van september. Maar het herfstseizoen is onderweg, met alle bijbehorende uitdagingen. Nog even en we zitten allemaal weer binnen. Dan krijgen we te maken met regen en wind, en nu iedereen weer terug is op school of de werkplek, komen we meer in aanraking met bacteriën en virussen. Gelukkig heeft het najaar ook veel mooie dagen. U kunt de mooiste najaarswandelingen maken en het is een seizoen bomvol gezonde groenten en fruit. Allemaal ingrediënten om fit en gezond te blijven tijdens de donkere maanden! Hoe? Dat leest u in deze blog!

Knowledge Advice Image right side

Op tijd het immuunsysteem versterken is belangrijk! Zo wapent u zichzelf tegen bacteriën en virussen vóór het seizoen aanbreekt. Hier zijn enkele tips om gezond de herfst in te gaan:

Eet seizoensgebonden voedsel

Geniet van de overvloed aan herfstgroenten en -fruit, zoals pompoen, zoete aardappelen, appels en kool. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitaminen en antioxidanten die uw immuunsysteem kunnen versterken.

Maak bijvoorbeeld eens zelf verse pompoensoep en voeg kurkuma toe voor een extra gezond effect. Een handig recept vindt u hier. De buitenkant van de pompoen kunt u gebruiken om met (klein)kinderen te knutselen.

Blijf gehydrateerd

Knowledge Advice Image right side

Hoewel het misschien niet zo warm is als in de zomer, blijft het nog steeds belangrijk om voldoende water te drinken. Dat kan helpen om alert te blijven, om hoofdpijn te voorkomen en om uw energieniveau op peil te houden. Daarnaast neemt in de herfst de luchtvochtigheid vaak af. Dit kan leiden tot een verhoogde verdamping van vocht uit de huid en via de ademhaling, wat weer kan leiden tot uitdroging. Hydrateren helpt de afvoer van afvalstoffen en zorgt ervoor dat het lichaam goed kan functioneren bij het bestrijden van ziekten.

Knowledge Advice Image right side

Krijg voldoende slaap

Zorg voor een goede nachtrust, aangezien slaap essentieel is voor de gezondheid en het algemeen welzijn. Voldoende slaap heeft ook specifieke voordelen die in de herfst van bijzonder belang kunnen zijn:

1. Versterkt immuunsysteem

Slapen is een cruciaal onderdeel van een gezond immuunsysteem. Tijdens de slaap herstelt het lichaam zichzelf en worden immuuncellen geactiveerd om ziekten te bestrijden.

2. Energieniveau

Goede slaap zorgt voor herstel van uw energiepeil. In de herfst kunnen de kortere dagen en het gebrek aan zonlicht soms leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan energie, dus een goede nachtrust kan helpen om de vitaliteit te behouden.

3. Humeur en mentale gezondheid

Slaaptekort kan leiden tot stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. In de herfst kunnen sommige mensen last hebben van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), een vorm van depressie die verband houdt met de veranderingen in het daglicht. Voldoende slaap kan helpen om de geestelijke gezondheid te ondersteunen.

Knowledge Advice Image right side

Handhygiëne

U kent het waarschijnlijk nog uit de coronatijd, maar dit blijft belangrijk: was de handen regelmatig om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, vooral als u in contact bent geweest met oppervlakken die mogelijk besmet zijn.

Zo wast u uw handen grondig:

Maak uw handen nat met schoon, stromend water.

Gebruik vloeibare zeep (bij voorkeur antibacterieel) en schuim uw handen goed in.

Wrijf uw handen gedurende minstens 20 seconden over elkaar, inclusief de rug van uw handen, tussen uw vingers en onder uw nagels.

Spoel uw handen grondig af met stromend water.

Droog uw handen af met een schone of papieren handdoek.

Knowledge Advice Image right side

Lichaamsbeweging

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blijf actief, zelfs als het kouder wordt, regent of als u liever op de bank zou willen blijven zitten met een boek of met uw laptop.

Overweeg binnen te sporten als u niet van koud weer houdt en kies voor activiteiten die u leuk vindt om te doen. Het is altijd makkelijker om een routine te vinden in iets wat u met plezier doet.

Beweging is van groot belang om verschillende redenen. Het heeft tal van positieve effecten op zowel de fysieke als de mentale gezondheid, en het kan de algehele kwaliteit van leven verbeteren. Dagelijkse lichaamsbeweging kan uw immuunsysteem versterken en stress verminderen.

Knowledge Advice Image right side

Ondersteuning door Synofit

Synofit Groenlipmossel Plus kan een waardevolle ondersteuning bieden voor uw gewrichten1 tijdens activiteiten.

De combinatie van groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad is in korte tijd erg populair geworden in Nederland. Curcumine staat erom bekend de gewrichten1 te ondersteunen. Door dagelijks Synofit Groenlipmossel Plus in te nemen, geeft u uw gewrichten1 de benodigde voedingsstoffen om gezond en sterk te blijven, zodat u optimaal kunt genieten van al uw actieve bezigheden.

Gebruik 3 softgels per dag.

Bekijk Synofit Groenlipmossel Plus >>>

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende

Gepubliceerd op 06 September, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Tips
Verder lezen