back button
Vitamine B3
ingredient image

Een vitamine die bijdraagt aan extra energie bij vermoeidheid

Net als vitamine B2 en vitamine B6 is vitamine B3 een onderdeel van het zogenoemde vitamine B-complex. Dat is een groep van vitaminen waarvan men vroeger dacht dat het maar één vitamine was.

Knowledge Advice Image right side

Vitamine B3 (nicotinamide, niacine of nicotinezuur) speelt een rol bij de energievoorziening van cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Ook is deze vitamine van belang voor de huid en voor gezonde slijmvliezen.

Vitamine B3 is wateroplosbaar en het lichaam kan deze vitamine voor een deel zelf maken uit de bouwstof tryptofaan, een aminozuur. Eiwitrijke producten die tryptofaan bevatten, kunnen dus indirect het lichaam helpen om voldoende vitamine B3 te maken. Verder komt vitamine B3 voor in noten, vlees, vis, zaden en graanproducten. Volwassen mannen hebben per dag ongeveer 17 milligram vitamine B3 nodig en bij volwassen vrouwen is dit 13 milligram.

Synofit Calcium Plus en vitamine B3

In Synofit Calcium Plus zit per dagdosering van 2 softgels 5,0 milligram vitamine B3 (nicotinamide). Dat is 31% van de aanbevolen referentie-inname (RI) per dag. Naast vitamine B3 bevat Synofit Calcium Plus ook de vitaminen B2 (1,0 mg, dat is 71% RI) en B6 (1,0 mg, dat is 71% RI). Zo draagt Synofit Calcium Plus bij aan het activeren van de natuurlijke energie in het lichaam. Als u zich energiek voelt, zult u meer en beter gaan bewegen. En beweging is onmisbaar voor het behoud van sterke botten.

Synofit Calcium Plus voor het behoud van sterke botten

Synofit Calcium Plus is een gezondheidsproduct voor de botten met calcium uit de rode algvitamine D3vitamine K2magnesiumzink en mangaan. Deze zes hoofdingrediënten ondersteunen allemaal de botten. De hierboven beschreven B-vitaminen spelen niet direct een rol voor de botten, maar hebben dus voornamelijk een functie bij de ondersteuning van de energiestofwisseling.

Synofit Airflow Care en vitamine B3

Vitamine B3 helpt bij de normale werking van de slijmvliezen. Daarom is het samen met vitamine B8, wat eveneens de slijmvliezen ondersteunt, toegevoegd aan ons unieke product voor de luchtwegen: Synofit Airflow Care.

Synofit Airflow Care om vrijer te ademen1

Synofit Airflow Care is een plantaardig product met maar liefst zes verschillende plantenextractenZonnedauw is een belangrijk ingrediënt met een effect op de luchtwegen1 voor een vrije ademhaling1. Verder zijn extracten van veldzuringvlierbloesem, verbena, brandnetel en tijm in deze unieke drank verwerkt.

Naast de plantenextracten en de B-vitaminen voor de slijmvliezen bevat Synofit Airflow Care ook vitamine C. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem.

Synofit Airflow Care is bedoeld voor iedereen vanaf twee jaar die de luchtwegen een boost wil geven om vrijer te ademen1. Ga door met het gebruik tot u voelt dat u vrijer ademt1.

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende