imageimageimageimagesocial media links

Veelgestelde vraag: hoeveel Vitamine D3 zit er in de producten van Synofit?

Knowledge Advice Image right side

Momenteel heeft iedereen het over de positieve invloed van Vitamine D op het immuunsysteem. Al eerder hebben wij over deze veelzijdige vitamine geschreven (zie algemene pagina over Vitamine D en de pagina over de combinatie van Calcium met Vitamine D3 en Vitamine K2).

Nu de belangstelling voor deze vitamine groeit, is het ook goed om duidelijk te zijn over de precieze dosering van Vitamine D in Synofit producten. Soms zit het er namelijk wel in, maar benadrukken we het niet zo, zoals bij Synofit Groenlipmossel Vloeibaar en Synofit Groenlipmossel Plus het geval is. Het is dan goed om te weten dat Vitamine D er wel in zit, zodat u niet per ongeluk teveel gaat gebruiken wanneer u er andere middelen bij gebruikt!

Hoeveelheid Vitamine D3 per Synofit-product:

Product

per 10 ml 

per softgel

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

5,0 µg

Synofit Groenlipmossel Plus

1,67 µg

Synofit Calcium Plus

6,25 µg

Synofit Cardio Care

20,0 µg

U kunt deze informatie ook terugvinden op de verpakking en in de gebruiksaanwijzing, die u in de webshop bij elk product kunt raadplegen.

De andere producten van Synofit bevatten op dit moment geen noemenswaardige hoeveelheid Vitamine D.

Hoeveel Vitamine D mag ik maximaal gebruiken?

De meningen zijn hierover verdeeld onder gezondheidsprofessionals. Vanuit de overheid (landelijk en Europees) wordt meestal een maximale bovengrens van 50 – 100 µg per dag aangehouden. Wij van Synofit adviseren om de meest veilige bovengrens aan te houden, dus maximaal 50 µg per dag. In speciale situaties kan dit anders liggen: overleg dan met uw eigen gezondheidsprofessional wat in uw geval wijsheid is!

Ook komt het voor dat door middel van een injectie ineens een heel hoge dosering wordt toegediend, bijvoorbeeld als er sprake is van een tekort. Bij een eenmalige of periodieke toediening van Vitamine D ligt de maximale bovengrens vele malen hoger dan bij dagelijks gebruik. Voor de duidelijkheid: de cijfers die we hierboven noemen, zijn gebaseerd op dagelijks gebruik (waar de producten van Synofit onder vallen).

Gezondheidsproducten van Synofit met Vitamine D3:

Synofit Cardio Care

Zorg goed voor uw hart1 én een verantwoord cholesterolgehalte2. Kies vandaag nog voor Synofit Cardio Care: de unieke één-per-dag-formule voor iedereen die op een natuurlijke manier wil werken aan een gezond hart en het behoud van een verantwoord cholesterol- en bloedsuikergehalte.

Advies: gebruik één Synofit Cardio Care softgel per dag.

Knowledge Advice Image left side

Synofit Calcium Plus

Deze formule is ideaal voor personen die gericht de botten willen ondersteunen. Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd. Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden.

Synofit Calcium Plus bevat onder andere calcium uit een plantaardige bron (rode alg) met magnesium, vitamine D en vitamine K.

Advies: gebruik twee Synofit Calcium Plus softgels per dag. 

Knowledge Advice Image left side

Synofit Groenlipmossel Plus

Link naar dit gezondheidsproduct in de webshop: Synofit Groenlipmossel Plus

Met (per 3 softgels) 390 mg groenlipmossel, 150 mg Full Spectrum Curcumine en 165 mg zwarte bes-blad. Daarnaast bevat deze formule nog andere ingrediënten, zoals natief collageen type II.

Bevat curcumine voor de gewrichtsfunctie1. Dit product biedt extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden.

Advies: gebruik drie Synofit Groenlipmossel Plus softgels per dag. Eventueel kunt u later naar behoefte teruggaan naar twee softgels of zelfs één softgel per dag.

Knowledge Advice Image left side

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Link naar dit gezondheidsproduct in de webshop: Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Met (per 10 ml) 390 mg GLMax® groenlipmossel, 210 mg Full Spectrum Curcumine en 167 mg zwarte bes-blad. Daarnaast bevat deze formule nog andere ingrediënten, zoals natief collageen type II, boswellia en duivelsklauw.

Met curcumine voor de gewrichtsfunctie1. Dit product biedt maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Met extra aandacht voor uw gewrichten1.

Advies: gebruik tweemaal daags 5 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar per dag. Eventueel kunt u later naar behoefte teruggaan naar tweemaal daags 2,5 ml per dag.

Knowledge Advice Image left side

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenBottenHart
Verder lezen