Gepubliceerd op 20 February, 2019
imageimageimageimagesocial media links

Kurkuma is Supplement van het Jaar 2019!

helping text from link assets

Zowel online als op de Nationale Gezondheidsbeurs kon iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vitamine, mineraal, kruid of ander supplement waar men tevreden over is.

Een van de organisatoren, Isa Hoes, reageert: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. (…) Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Wat is kurkuma?

Het kruid kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt o.a. gebruikt voor soepele gewrichten (ook in onze producten Synofit Curcumine Plus, Synofit Groenlipmossel Vloeibaar en Synofit Groenlipmossel Plus) en voor het behouden van een verantwoord cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het het immuunsysteem en het werkt celbeschermend. De opname van de actieve stoffen uit kurkuma vanuit voeding is echter laag. Een supplement geeft doorgaans een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.

Waarom gebruiken we supplementen?

Stemmers voor de verkiezing van het Supplement van het Jaar konden de reden aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft koos voor ‘een gezonde leefstijl nastreven’. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak gekozen.

De Supplement van het Jaar verkiezing is een initiatief van Supplementinfo.nl, een onafhankelijk kenniscentrum voor voedingssupplementen.

Direct Synofit Curcumine Plus bestellen

Synofit Curcumine Plus bevat per softgel: 250 mg curcumine, 200 mg algenolie (omega 3) (waarvan 60 mg DHA en 30 mg EPA), 4,0 mg astaxanthine en 3,3 mg vitamine E.

Naar de webwinkel >>>

Gepubliceerd op 20 February, 2019
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Evenementen
Verder lezen