Gepubliceerd op 16 February, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Vitamine D opnieuw Supplement van het Jaar

helping text from link assets

Zoals elk jaar konden we via het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) weer stemmen op onze favoriete vitaminen, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vandaag bleek dat vitamine D het Supplement van het Jaar 2022 is. Al eerder (2017 en 2021) eindigde deze vitamine bovenaan. Het IVG zoekt jaarlijks naar de actuele trends rondom gezondheid en voedingssupplementen. 

De andere koplopers van 2022

Knowledge Advice Image right side

Er kon gestemd worden op meerdere vitaminen, mineralen en overige voedingssupplementen. Het is niet zo verrassend dat vitamine D als supplement de verkiezing gewonnen heeft. Waarschijnlijk speelt ook mee dat de afgelopen jaren in diverse media het belang van vitamine D werd benadrukt. Ook bij Synofit schreven we er weleens over!

Op de tweede plaats staat magnesium. Vorig jaar eindigde deze als vierde.

Op de derde plaats staat kurkuma. Dit supplement was in 2019 de winnaar, en werd vorig jaar tweede. 

In de categorie ‘Overige supplementen’ bleek omega 3 de grote favoriet. Visolie (omega 3-vetzuren) stond in 2020 en 2021 op de derde plek. De bekendheid van het belang van omega 3-vetzuren voor de gezondheid blijft dus door de jaren heen, onlangs de pandemie, stabiel!

Vitamine D3 in de producten van Synofit?

Ook bij Synofit onderschrijven we het belang van vitamine D3 als voedingssupplement. Aan meerdere gezondheidsproducten is vitamine D3 toegevoegd: Synofit Groenlipmossel Vloeibaar, Synofit Groenlipmossel Plus, Synofit Calcium Plus en Synofit Cardio Care.

Meer informatie over vitamine D3

Hoeveel vitamine D3 zit er in de producten van Synofit? En wat doet vitamine D3 eigenlijk voor het immuunsysteem? Wanneer gebruik je teveel vitamine D3?

Meer verdieping

Lees ook over de Supplement van het Jaar verkiezing van 2018, over de Supplement van het Jaar verkiezing van 2019 en over de Supplement van het Jaar verkiezing van 2021.

Gepubliceerd op 16 February, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Botten
Verder lezen