back button
Vitamine B8
ingredient image

Een vitamine die bijdraagt aan het behoud van gezonde slijmvliezen: vitamine B8

Net als andere B-vitaminen, zoals vitamine B2 en B6, behoort vitamine B8 tot het vitamine B-complex. Oorspronkelijk werd gedacht dat het B-complex uit één enkele vitamine bestond.

Functies van vitamine B8

Vitamine B8, ook bekend als biotine of vitamine H, speelt een rol bij verschillende metabolische processen in het lichaam. Bijvoorbeeld bij het omzetten van voedsel in energie, bij het handhaven van gezonde huid, haar en nagels, bij het reguleren van bepaalde genen die betrokken zijn bij de stofwisseling en bij het behouden van gezonde slijmvliezen.

Vitamine B8 voor de slijmvliezen

Slijmvliezen bedekken de oppervlakken van de luchtwegen, van het spijsverteringsstelsel en van andere lichaamsholten. Ze dienen als een beschermende barrière tegen invloeden van buitenaf.

Vitamine B8 is goed voor het behoud van gezonde slijmvliezen, waardoor ze hun beschermende rol optimaal kunnen vervullen.

Rol van vitamine B8 voor huid, haar en nagels

Biotine wordt ook vaak opgenomen in supplementen die gericht zijn op het behoud van de gezondheid van haar, huid en nagels. Deze supplementen kunnen helpen bij het voorkomen van een biotinetekort, wat gekenmerkt wordt door broos haar, huiduitslag en broze nagels.

Bronnen en opname

Vitamine B8 is wateroplosbaar en kan niet door het lichaam worden opgeslagen, waardoor een regelmatige inname belangrijk is. Voedingsmiddelen zoals eieren, noten, zaden, lever, avocado's en zoete aardappelen zijn goede bronnen van biotine. Bovendien kan het lichaam zelf kleine hoeveelheden vitamine B8 produceren in de darmen, dankzij gunstige bacteriën in de darmflora.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B8

De RI (referentie-inname) van vitamine B8 is 50 microgram per dag voor volwassenen.

Vitamine B8 in Synofit Airflow Care

Gezonde slijmvliezen in de luchtwegen zijn onmisbaar voor de algehele gezondheid van de luchtwegen. Vitamine B8 ondersteunt de normale werking van deze slijmvliezen, waardoor ze beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

In Synofit Airflow Care is vitamine B8 samen met vitamine B3 toegevoegd om de gezondheid van de slijmvliezen in de luchtwegen te ondersteunen. Dit unieke product met zonnedauw voor het behoud van gezonde luchtwegen1, is samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een vrije ademhaling te bevorderen en het comfort van de luchtwegen te verbeteren.

Plantenextracten in Synofit Airflow Care

Naast vitamine B3 en B8 bevat Synofit Airflow Care een combinatie van plantenextracten, waaronder zonnedauw, veldzuring, vlierbloesem, verbena, brandnetel en tijm. Zonnedauw ondersteunt de luchtwegen en helpt om vrijer te ademen. Vitamine B3 en B8 werken hiermee synergetisch samen, om de gezondheid van de slijmvliezen in de luchtwegen te ondersteunen.

Tenslotte bevat Synofit Airflow Care ook vitamine C, wat het immuunsysteem ondersteunt.