imageimageimageimagesocial media links

De voordelen van Synofit Joint Care

Knowledge Advice Image right side

Het komt u vast bekend voor: U heeft de hele dag hard gewerkt, lang gestaan of in de tuin gewerkt en dat is te voelen in uw spieren en gewrichten. Of u staat op na een stevige training gisteren en het voelt allemaal niet zo soepel. Het liefst zou u uitgebreid willen ontspannen in een warm bad… maar u moet meteen door naar werk of een afspraak.

Herkenbaar? Gelukkig heeft Synofit hiervoor een oplossing: een snel werkende spier- en gewrichtsgel.

Wij zetten in dit artikel alle voordelen van Synofit Joint Care op een rijtje.

Algemene voordelen bij het gebruik

De gel ruikt fris. De verschillende ingrediënten geven een fijne mix van verwarmende en verkoelende sensaties, waardoor u binnen enkele minuten alweer helemaal klaar bent voor de volgende uitdaging. Klinkt goed toch?

Dit zit er in:

Knowledge Advice Image right side

Capsicum

Capsicum is de stof uit een chilipepersoort. De naam ‘Capsicum’ is afgeleid van het Griekse ‘kapto’, wat vertaald wordt als ‘bijten’.

Dat is ook precies wat deze stof doet: door het bijtende effect wordt de huid lokaal verdoofd, waardoor onderliggende weefsels van gewrichten en spieren minder gevoelig worden. Ook heeft Capsicum lokaal een verwarmend effect, wat prettig aanvoelt bij bijvoorbeeld stijfheid in gewrichten, spieren en bindweefsels.

Daarnaast helpt Capsicum om andere stoffen in de gel dieper in de huid te brengen. Dit wordt een transdermaal effect genoemd. De voelbare werking van de andere ingrediënten van Synofit Joint Care wordt daarmee verbeterd.

Bij het gebruik van Synofit Joint Care is het vanwege de Capsicum belangrijk om het contact met wondjes te vermijden. Door deze prikkelende stof kan een branderig gevoel ontstaan wanneer het op een beschadigde huid wordt aangebracht. Dit geldt ook voor slijmvliezen en contact met de ogen en mond. 

Knowledge Advice Image right side

Rozemarijnolie

Rozemarijn bloemenolie heeft bij uitwendig gebruik een positieve invloed op gevoelige ledematen. Bijvoorbeeld voor gebruik op de handen zijn meerdere studies bekend.

Ook heeft Rozemarijnolie, net als Capsicum, een transdermaal effect.

Knowledge Advice Image right side

Arnica

Arnica wordt ook wel Valkruid genoemd. De Arnica montana plant is al sinds het jaar 1100 bekend bij bergbeklimmers, die het gebruiken als hulpmiddel bij vallen en stoten.

Dit is dus een heel nuttig ingrediënt om bij inspanning toe te passen. Ook voor gewrichten van de ledematen (handen), spieren en pezen zijn effecten van Arnica beschreven.

Er is een studie bekend waaruit blijkt dat een gel met (alleen) Arnica even goed werkt als een niet-natuurlijke gel voor uitwendig gebruik.

Knowledge Advice Image right side

Zwarte bes-blad

Het blad van de Zwarte bes-plant is een oude bekende in de traditionele verzorging van gewrichten. De struik groeit goed in Nederland en het blad bevat allemaal interessante stoffen, waaronder flavonoïden.

Zwarte bes-blad bevat dus antioxidanten, die gezonde cellen en weefsels beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ook draagt het blad bij aan een verkwikkend gevoel op de huid en aan de stabiliteit van de gewrichtsgel zelf.

Knowledge Advice Image right side

Groenlipmossel

De Groenlipmossel blijft ons ster-ingrediënt uit Nieuw-Zeeland. Er zijn aanwijzingen dat de Maori’s deze mossel al sinds mensenheugenis gebruiken – niet voor niets!

In de periode dat de voedingssupplementen van Synofit met Groenlipmossel een steeds grotere bekendheid kregen, nam de vraag naar een uitwendig product met Groenlipmossel toe. In Synofit Joint Care is daarom ook Groenlipmossel verwerkt.

Knowledge Advice Image right side

Methylsalicylaat

Methylsalicylaat verfrist de gevoelige plek. De bloedvaten verwijden, waardoor de doorbloeding een extra boost krijgt, en voor u als gebruiker voelt dit fris aan. Ook worden de gevoelszenuwen in het gebied gestimuleerd, waardoor de ongemakken in de regio minder duidelijk waargenomen worden door uw hersenen. Er zijn studies bekend die laten zien dat Methylsalicylaat bij uitwendig gebruik diep kan doordringen in de huid, tot in de oppervlakkige spieren.

Veel soorten planten maken Methylsalicylaat van nature aan, maar vooral de Wintergreen-plant staat erom bekend.

Knowledge Advice Image right side

Glycosaminoglycanen

Glycosaminoglycanen worden ook wel aangeduid als ‘GAGs’. In Joint Care worden deze GAGs vooral toegepast vanwege de hydraterende werking op de huid.

Het zijn lange ketenmoleculen die een belangrijke rol spelen in collageenrijke weefsels, zoals pezen, botten en kraakbeen. Enkele populaire voorbeelden zijn Hyaluronzuur en Chondroïtinesulfaat. Een bekende bouwsteen voor GAGs is Glucosamine. Alles voor een goed gevoel!

Waar koop ik deze spier- en gewrichtsgel?

Synofit Joint Care is verkrijgbaar in meer dan 1200 erkende verkooppunten in Nederland. Kijk via de handige winkelzoeker waar Synofit verkrijgbaar is bij u in de buurt. Extra voordeel: in de erkende winkels zijn soms proefmonsters van de gel verkrijgbaar, zodat u kosteloos kunt uitproberen hoe het product werkt bij u. Voor winkeliers: deze proefmonsters zijn gratis bij Synofit aan te vragen!

Bekijk winkels in de buurt die Synofit verkopen

Naar de winkelzoeker >>>

Het is uiteraard ook mogelijk om Synofit Joint Care online te bestellen. Tip: bij aanschaf van twee tubes (elk van 100 ml) betaalt u geen verzendkosten!

Knowledge Advice Image right side

Hoe Synofit Joint Care kan helpen

Synofit Joint Care is een veelzijdige spier- en gewrichtsgel voor snelle verzorging van spieren en gewrichten. De verfrissende textuur maakt het gemakkelijk aan te brengen, en u zult snel de voordelen ervaren, meestal binnen 10 minuten. Of het nu gaat om de gewrichten na het zwemmen of de spieren na een intensieve training, Synofit Joint Care biedt snelle en effectieve verlichting, zodat u weer volop van uw activiteiten kunt genieten.

Breng de gel naar behoefte 2-3 maal daags aan op de betreffende plek.

Bekijk Joint Care in de webshop

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenSpieren
Verder lezen