Gepubliceerd op 11 October, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Blijf bewegen – ook met regen

Wat een lange (na)zomer hebben we dit jaar gehad! Het prachtige weer buiten vroeg gewoon om een fietstocht, lange wandeling of een extra hardlooprondje. Maar binnenkort staan er weer natte(re) en frissere dagen op de planning. En dan is een rondje door het park toch iets minder aantrekkelijk, zeker als er thuis een fleecedeken op de bank lonkt. Heel begrijpelijk – ook wij slaan wel eens een keertje over. Maar er zijn toch de nodige argumenten om te (blijven) bewegen, zelfs als het een beetje regent. Waarom? Dat vertellen we u graag!

En ook wanneer u helemaal geen zin hebt in buiten sporten, maar wel in beweging wilt blijven, is er altijd genoeg te doen.

Knowledge Advice Image right side

Meer calorieën verbranden en een hele frisse neus halen?

Ga zeker een keertje wandelen of fietsen in de regen! Het voelt vooral heel goed om te doen: u trotseert de elementen, het ruikt overal schoongewassen en het lijkt wel alsof de lucht ook frisser is! Het is maar een minimaal verschil, maar tijdens en net na een regenbui zit er iets meer zuurstof in de lucht. En als het ook nog eens iets kouder is, verbrandt u extra calorieën. Alle reden om het een keer te proberen!

Veel sportscholen bieden regelmatig een buitenles aan, zodat u met een groep naar buiten kunt. Wandelen, stukjes hardlopen of een bootcamples; het heeft iets extra’s buiten. Al was het alleen maar om te ervaren hoe fijn het is om weer thuis te komen en iets warms te drinken. Zorg wel voor passende kleding en droog uzelf na afloop goed af!

Knowledge Advice Image right side

Maak gebruik van indoor sportfaciliteiten

Houdt u niet van buiten sporten of regen, maar wilt u wel regelmatig bewegen dit najaar? Elke sportschool zal u graag begeleiden! Op eigen tijdstippen naar de fitness, al dan niet met een op maat gemaakt schema met oefeningen. Of probeer eens iets heel nieuws: bij veel sportscholen kunt u een proefles volgen. Misschien is een groepsles krachttraining of spinning wel iets voor u? Dat kan ook een extra motivatie zijn om het sporten vol te houden. Of houdt u meer van dansen, pilates of individuele oefeningen, afgestemd op uw behoeften?

Al is een klein regenbuitje nog wel te doen; er zijn weersomstandigheden waarbij zelfs een kort tochtje naar de sportschool al teveel kan zijn. In dat geval zijn er gelukkig meer dan genoeg korte trainingen die u thuis kunt doen. In de coronatijd zijn er op internet talloze workouts verschenen, waar zeker wel iets bij zit waar u mee uit de voeten kunt.

Knowledge Advice Image right side

Traplopen

Ook zonder ingewikkelde apparatuur kunt u aan de slag: met een (kantoor)stoel, trap en een beetje creativiteit komt u een heel eind! Oefeningen met een trap en een stoel kunnen effectieve manieren zijn om aan uw kracht, balans en cardiovasculaire fitheid te werken, vooral als u beperkt de ruimte heeft of thuis wilt trainen. Hier zijn enkele oefeningen die u met een trap en een stoel kunt uitvoeren:

1. Zit-stand oefening:

Ga voor de stoel staan, laat uzelf rustig zakken tot u bijna zit, en sta weer op. Herhaal deze beweging 10-15 keer voor een eenvoudige maar effectieve been- en bilspieroefening.

2. Beenheffingen:

Zit op de stoel met uw rug recht. Til een been op tot heuphoogte en houd het een paar seconden vast voordat u het weer laat zakken. Doe dit voor beide benen om uw heup- en dijspieren te versterken.

3. Traplopen:

Een eenvoudige maar effectieve cardio-oefening. Loop de trap op en af gedurende 10-15 minuten om uw hartslag te verhogen.

Knowledge Advice Image right side

Dansen

Zoek een paar leuke dansnummers op en leef uzelf uit! Dat kan ook tijdens het koken, opruimen of stofzuigen, dan slaat u twee vliegen in één klap.

Heeft u een partner thuis of buurman/-vrouw die ook wel van een dansje houdt? Spreek dan met elkaar af om samen te dansen.

Wist u trouwens dat er in wijkcentra vaak danslessen voor senioren gegeven worden? Misschien kunt u meedoen als vrijwilliger of, als u tot de doelgroep behoort, er zelf aan deelnemen.

Dansen verbetert niet alleen uw fysieke conditie, maar het kan ook uw humeur verbeteren én stress verminderen.

Snel door de supermarkt of het winkelcentrum

Helemaal geen zin in al het bovenstaande? Dan kunt u ook een keer extra snel naar (of: door) de supermarkt lopen, of door het winkelcentrum. Daarmee gaat uw hartslag al omhoog!

Wat u ook gaat doen: alles is mooi meegenomen!

Ondersteun uw gewrichten en botten in deze koude, natte periode met Synofit

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar kan een waardevolle ondersteuning bieden voor uw gewrichten1 tijdens activiteiten. De combinatie van GroenlipmosselCurcumineBoswellia en Zwarte bes-blad is in korte tijd erg populair geworden in ons land. Curcumine staat erom bekend de gewrichten1 te ondersteunen. In 2023 hebben we Natief Collageen Type II en Duivelsklauw  aan onze formule toegevoegd voor een nog fijnere ervaring.

Gebruiksadvies: in het begin 10 ml per dag, later 5 ml per dag.

1Evaluatie gezondheidsclaim is lopende

Bekijk Synofit Groenlipmossel Vloeibaar >>>

Knowledge Advice Image left side

Synofit Calcium Plus

Deze formule is ideaal voor personen die gericht de botten willen ondersteunen. Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd. Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden.

Synofit Calcium Plus bevat onder andere calcium uit een plantaardige bron (rode alg) met magnesium, vitamine D en vitamine K.

Advies: gebruik twee Synofit Calcium Plus softgels per dag. 

Knowledge Advice Image left side

Gepubliceerd op 11 October, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
TipsGewrichtenBotten
Verder lezen