Nieuws van Synofit

Vitamine D is Supplement van het Jaar 2021

feb 8, 2021

Zoals elk jaar konden we via het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) weer stemmen op onze favoriete vitaminen, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vandaag bleek dat Vitamine D het Supplement van het Jaar 2021 is. Al eerder (2017) eindigde deze vitamine bovenaan. Het IVG zoekt jaarlijks naar de actuele trends rondom gezondheid en voedingssupplementen. Dit jaar lieten meer dan 2.500 mensen weten welk voedingssupplement ze het liefste nemen.

De top 10 van 2021

Er kon gestemd worden op meerdere vitaminen, mineralen en overige voedingssupplementen. Ruim 70% van de deelnemers gaf aan vitamine D als supplement te gebruiken. Het is dan ook niet zo verrassend dat deze vitamine de verkiezing gewonnen heeft. Waarschijnlijk speelt ook mee dat het afgelopen jaar in diverse media het belang van Vitamine D werd benadrukt. Ook bij Synofit schreven we er over! (Lees dat artikel nog eens >>>)

Op de tweede plaats staat Kurkuma. Dit supplement was in 2019 de winnaar, maar in 2020 stond het niet meer in de top 5.

Visolie (omega 3-vetzuren) staat net als vorig jaar weer op de derde plek.

Vorig jaar had de multivitamine gewonnen, maar dit supplement eindigt nu op de zesde plek.

Dit is de top 10 van 2021:

  1. Vitamine D
  2. Kurkuma
  3. Visolie (Omega-3 vetzuren)
  4. Magnesium
  5. Vitamine C
  6. Multivitamine
  7. Probiotica
  8. Cranberry
  9. Zink
  10. Echinacea

Vitamine D3 in de producten van Synofit?

Ook bij Synofit onderschrijven we het belang van Vitamine D3 als voedingssupplement. Aan meerdere producten is Vitamine D3 toegevoegd: Synofit Premium Plus Vloeibaar, Synofit Premium Plus Capsules en Synofit Calcium Plus Capsules.

Meer informatie over Vitamine D3

Hoeveel Vitamine D3 zit er in de producten van Synofit? En wat doet Vitamine D3 eigenlijk voor het immuunsysteem? Wanneer gebruik je teveel Vitamine D3?